Minder winst voor T-Mobile, maar wel meer 4G-gebruikers

T-Mobile 4GOndanks dat T-Mobile in Nederland het afgelopen jaar bijna 280.000 klanten heeft verloren, is het aantal gebruikers van T-Mobile 4G toegenomen. In december maakten nog 270.000 klanten gebruik van 4G en inmiddels is dat aantal opgelopen tot 400.000. Toch is de dekking van het netwerk vooralsnog beperkt: alleen in de Randstad kunnen klanten gebruikmaken van T-Mobile 4G.

T-Mobile is het afgelopen jaar verder een hoop prepaid-klanten kwijtgeraakt. Volgens de provider kiezen veel van hen op den duur voor een abonnement, wat de algehele daling van klanten verklaart. Het aantal klanten met een vast abonnement nam met 2,5 procent toe  tot 77.000.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Uit de jaarcijfers van T-Mobile blijkt verder dat de omzet over het gehele vorige jaar 1,67 miljard euro bedroeg. Dat is 0,1 procent meer dan in 2012 en redelijk positief, aangezien de telecombranche als geheel juist minder omzet boekte.

Wel daalde de winst van T-Mobile met 5,7 procent tot 495 miljoen euro. Directeur Mark Klein geeft aan dat dit wordt veroorzaakt door de modernisering van het netwerk en de uitrol van het T-Mobile 4G-netwerk. De provider heeft het plan om eind 2014 een meerderheid van zijn klanten toegang te bieden tot 4G.

Het laatste nieuws over T-Mobile

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.