Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

4G-netwerk T-Mobile vanaf oktober landelijk dekkend

Gijs Ettes
22 april 2015, 9:01
1 min leestijd
4G-netwerk T-Mobile vanaf oktober landelijk dekkend

T-Mobile rolt in oktober zijn landelijk dekkende 4G-netwerk uit, zo laat de provider vandaag weten. Naar eigen zeggen verloopt de uitbreiding van het 4G-netwerk voorspoediger dan gepland.

Lees verder na de advertentie.

Verdere uitrol T-Mobile 4G-netwerk

Volgens T-Mobile beslaat het 4G-netwerk vanaf aankomende herfst 95 procent van Nederland. Uit eigen metingen, gedaan met de Ookla Speedtest, zou blijken dat de netwerksnelheid van T-Mobile in haar dekkingsgebied met downloaden en uploaden gemiddeld hoger ligt dan die van de concurrentie. Momenteel gebruiken dagelijks 1 miljoen klanten het 4G-netwerk van T-Mobile, ongeveer een kwart van het totaal aantal klanten van de provider. Het dataverbruik steeg in het eerst kwartaal van 2015 met 54 procent ten opzichte van een jaar eerder.

“De mobiele telecommunicatie sector speelt als vitale infrastructuur een zeer belangrijke rol in de innovatie- en concurrentiekracht van Nederland. Geen enkel ander land in Europa biedt zo`n goede landelijk dekkende mobiele infrastructuur als Nederland”, aldus ceo Mark Klein. “In deze uiterst competitieve omgeving leggen wij onze ambitie nog hoger: het beste netwerk voor Nederland bouwen. Het T-Mobile 4G-netwerk is specifiek gebouwd met het oog op het fors toenemende datagebruik van consumenten en bedrijven in het komende decennium.”

Concurrenten KPN en Vodafone hebben momenteel al een landelijk dekkend 4G-netwerk. Het netwerk van Tele2 beslaat sinds maandagnacht 70 procent van Nederland en moet later dit jaar ook landelijk dekkend worden.

Lees meer over T-Mobile en actuele aanbiedingen van de provider.

Het laatste nieuws over T-Mobile

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu