T-Mobile 4g in november live, snelheidsverhoging voor alle klanten

Gijs Ettes
16 september 2013, 11:08
1 min leestijd
T-Mobile 4g in november live, snelheidsverhoging voor alle klanten
TMobile-logo

Het T-Mobile 4g-netwerk gaat op 18 november live, zo maakte T-Mobile maandagochtend bekend. Bestaande klanten krijgen bovendien een snelheidsverhoging.

T-Mobile begint zijn 4g-uitrol in de vier grote steden van Nederland: Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Pas in 2014 volgt de rest van de Randstad. Plattelandsgebieden (in het noorden van het land) zullen zelfs tot eind 2015 moeten wachten. T-Mobile heeft wel laten weten dat het 80 procent van zijn klanten de beschikking over 4g wil bieden eind 2014.

Lees verder na de advertentie.

Klanten die gebruikmaken van T-Mobiles Stel Samen-abonnementen krijgen wel automatisch een snelheidsverhoging die past bij de gekozen bundel. Zo krijgen klanten die nu nog met 3,6Mbps downloaden een fijne snelheidsverhoging naar 14,4Mbps. Als je al gebruikmaakt van 14,4Mbps-mobiel internet, kan je winst variëren van 0 extra Mbps tot een maximale downloadsnelheid van 50Mbps. Dit hangt dus van de grootte van je bundel af.

T-Mobile 4g-uitrol later dan zijn concurrentie

KPN en Vodafone zijn al langer bezig met hun 4g-uitrol. KPN begon immers al afgelopen februari en Vodafone volgde vorige maand.  Omdat T-Mobile alleen gebruikmaakt van de 1800MHz- en 2.6GHz-banden voor zijn 4g-netwerk, moeten er waarschijnlijk meer masten worden geplaatst. De 800MHz-band die KPN en Vodafone gebruiken, heeft namelijk een grotere dekking. De 1800MHz-band heeft echter als voordeel dat de capaciteit groter is. KPN en Vodafone zetten de 1800MHz daarom op bepaalde plekken ook in.

t-mobile 4g
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu