T-Mobile brengt Android-update voor G1 uit

Redactie
3 februari 2009, 14:18
2 min leestijd
T-Mobile brengt Android-update voor G1 uit
t-mobile android

Tussen 5 en 15 februari kunnen bezitters van een T-Mobile G1 een update voor hun Android-besturingssysteem verwachten. De update zal draadloos (over the air) worden rondgestuurd. De update heeft als extra mogelijkheid dat je afbeeldingen in bestanden in MMS-berichten direct kunt opslaan op een geheugenkaart. Hiervoor moet je met je vinger enige tijd op de afbeelding drukken.

Met de Android-update krijgen gebruikers een notificatie te zien wanneer er updates voor geïnstalleerde applicaties beschikbaar zijn. Ook kunnen gebruikers voortaan ongewenste reacties in de Android Market als spam markeren, zodat Google er makkelijker iets aan kan doen. Google heeft in de update ook een aantal bugs opgelost, onder andere bij sms-berichten. Bij het in- of uitschakelen van de Wi-Fi-verbinding werden instant messaging-sessies tot nu toe steeds afgesloten; dat is nu opgelost. Het gebeurde ook dat agenda-reminders niet werden getoond; ook dat is opgelost.

Lees verder na de advertentie.

T-Mobile benadrukte via een eigen forum, dat de update geen verband houdt met Cupcake, de Android-update die een hoop nieuwe functies en bugfixes bevat. De G1-update heeft heel wat minder nieuws te bieden, maar bevat toch wel wat leuke dingen.

G1 krijgt Google Voice Search

Zo is de grootste verbetering, dat voor het eerst ook Voice Search op Android-toestellen beschikbaar komt. Op onze andere website iPhoneclub kun je zien hoe deze functie werkt op de iPhone werkt. Met Google Voice Search kun je zoekopdrachten inspreken in de microfoon van de G1. Dat werkt alleen bij Engelse commando’s zoals “Who is X” of “When was X born?”

android_voice_search

Na het installeren van de update verschijnt er een microfoontje bij de Google-zoekbalk op het startscherm. Je kunt ook telefoonnummers bellen of naar contactpersonen zoeken met de Google Search-functie.

Veel mensen vonden het vreemd dat de spraakherkenning in Google Mobile eerst op de iPhone beschikbaar kwam en niet op het eigen Android-platform. De voorsprong van de iPhone heeft in dit geval ermee te maken dat Google aparte bedrijfsonderdelen heeft: de mobiele divisie staat los van de Android-divisie. De mobiele divisie trekt haar eigen plan en beschouwt Android als één van de mogelijke platformen waarvoor ze kunnen ontwikkelen.

“I want to bring the most valuable applications to as many users as possible. We treat all high-end [mobile] platforms equally“, zei Gummi Hafsteinsson, senior product manager van het mobiele team vorig jaar tegen LA Times.

De update heeft versienummer RC33 gekregen en dat geeft aan dat het eigenlijk niet eens een definitieve versie, maar meer een release candidate. Bedrijven brengen een release candidate meestal uit als laatste testversie voordat de uiteindelijke versie beschikbaar wordt gesteld.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu