T-Mobile maakt nieuwe abonnementen bekend

Redactie
1 augustus 2011, 17:16
2 min leestijd

T-Mobile komt op 15 augustus met nieuwe abonnementen. De provider gaat nu bij bijna al haar abonnementen per minuut afrekenen. Bij haar twee duurste abonnementen blijft T-Mobile ‘onbeperkt’ internet aanbieden. Als de datalimiet wordt overschreden wordt de snelheid teruggeschroefd naar 64 kbps. Hiermee volgt de provider KPN en Vodafone die eerder al hun prijzen verhoogden en de datalimieten verlaagden.

In totaal introduceert T-Mobile drie nieuwe abonnementsvormen: Smart Start, Smart Plus en iSmart. Hiermee wordt een grote nadruk gelegd op smartphonegebruikers. Smart Start vervangt het oude Relax-abonnement, Relax + internet wordt Smart Plus en iSmart is de nieuwe naam voor de i-Abonnementen.

Lees verder na de advertentie.

Smart Start is het goedkoopste abonnement. Een belminuut, sms, of 1 MB aan dataverkeer weegt hierbij even zwaar. Kom je over je bundel heen, dan moet je 30 eurocent per eenheid afrekenen. Je beltegoed blijft twee maanden geldig, waarbij eerst het nieuwe beltegoed wordt opgemaakt. De downloadsnelheid is 1 Mbps, de uploadsnelheid is 384 kbps. De datalimiet loopt op naarmate je een duurder abonnement afsluit. Kom je over de limiet heen dan wordt je snelheid teruggeschroefd naar 64 kbps up en down. Het is niet mogelijk om bij dit abonnement een extra internetbundel af te sluiten.

Smart Plus is een duurdere abonnementsvorm voor diegenen die sneller internet willen. De maximale downloadsnelheid is 3,6 Mbps, met een uploadsnelheid van 384 kbps. De datalimiet ligt hier op 250, 500 of 1.000 MB. Gebruik van T-Mobile hotspots is inbegrepen. Ook hier geldt dat als je over de datalimiet heenkomt je snelheid wordt teruggeschroefd naar 64 kbps up en down.

iSmart vervangt de huidige iPhone-abonnementen en is vooral gericht op mobiel internet. De maximale downloadsnelheid is 7,2 Mbps, met een uploadsnelheid van 768 kpbs. Het goedkoopste abonnement, i-150, heeft een datalimiet van 500 MB, bij duurdere abonnementen is dit 1.000 MB. Kom je hier overheen dan wordt de snelheid teruggeschroefd naar 64 kbps.

Bij de twee duurste abonnementen is het mogelijk om je datalimiet te laten resetten voor 10 euro. Heb je een bundel van 250, 500 of 1.000 MB dan kun je dezelfde bundel nog een keertje kopen voor 10 euro. Beide Smart Plus en iSmart krijg je de eerste twaalf maanden een gratis bundel Onbeperkt Internet Voordeelbundel. Als deze vervalt moet je 4,95 euro extra gaan betalen.

De nieuwe abonnementen van T-Mobile worden vanaf 15 augustus actief. Het is nu nog mogelijk om de oude abonnementen af te sluiten op de website van T-Mobile. KPN voert haar veranderde abonnementen 5 september in, terwijl Vodafone vanaf 1 augustus al is gestart met het aanbieden van haar nieuwe abonnementen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu