T-Mobile Nederland: begin mei softwareupdate voor T-Mobile G1: Nederlandse taal en nieuwe modellen

Redactie
27 april 2009, 15:08
2 min leestijd
T-Mobile Nederland: begin mei softwareupdate voor T-Mobile G1: Nederlandse taal en nieuwe modellen
t-mobile g1

T-Mobile heeft in een persbericht bekendgemaakt dat de softwareupdate voor de T-Mobile G1 binnenkort beschikbaar komt. De update bevat onder andere: ondersteuning voor de Nederlandse taal, betere landscape-weergave en een virtueel schermtoetsenbordje. De uitgebreide softwareupdate zal vanaf begin mei beschikbaar worden gesteld. Bestaande T-Mobile G1-gebruikers krijgen de update kosteloos en automatisch toegezonden via het mobiele netwerk. Maar er is meer: T-Mobile kondigt aan dat ze in 2009 het assortiment Android-toestellen verder gaat uitbreiden met nieuwe modellen.

Lees verder na de advertentie.

De software-update: Android 1.5

T-Mobile gebruikt in het persbericht niet de term ‘Cupcake’ en noemt zelfs niet het versienummer maar houdt het simpelweg bij een ‘software update’. Die maakt het toestel gebruiksvriendelijker en leuker. Eén van die nieuwe opties is de beschikbaarheid van de Nederlandse taal in het besturingssysteem. Daarnaast bevat de update de mogelijkheid om automatisch het scherm te laten roteren tussen horizontale en verticale weergave. Zo kan de T-Mobile G1 ook in landscape worden gebruikt als het toetsenbord niet is uitgeschoven. Een andere belangrijke nieuwe functie is het virtuele toetsenbord, waarmee een telefoonnummer of tekst eenvoudig via het scherm kan worden ingevoerd. Gebruikers hebben hiermee dus de keuze tussen het virtuele of fysieke QWERTY-toetsenbord. Ook het toetsenbord op het touchscreen is in portrait en landscape beschikbaar.

Filmliefhebbers kunnen dankzij de update filmpjes maken met behulp van de 3,2 megapixel-camera op de T“‘Mobile G1, deze op het toestel terugkijken en ze direct op YouTube zetten. Een andere vernieuwing is dat gebruikers de foto`s vanaf de T-Mobile G1 direct in hun eigen Picasa Web Album kunnen zetten. Verder zitten er verbeteringen in de de zoomfunctie, de e-mailclient en de webbrowser.

Nog wat interessante weetjes over de Nederlandse verkoop van de T-Mobile G1: mensen blijken voorkeur te hebben voor de zwarte variant. Maar liefst 73% van de verkochte toestellen is zwart. Van de klanten die tot nu toe een G1 heeft aangeschaft, is 72% man.

Het persbericht is inmiddels ook na te lezen op de website van T-Mobile: T-Mobile G1 software update binnenkort beschikbaar (toegevoegd 27 april 2009, 20:05 uur)
Categorieën: Providers, Smartphones
Spotlights: Android, T-Mobile
Device: T-Mobile G1

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

T-Mobile G1
T-Mobile G1
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's