De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

‘T-Mobile moet stoppen met aanbieden datavrije muziek’

Rick van der Veer
23 december 2016, 14:44
1 min leestijd
‘T-Mobile moet stoppen met aanbieden datavrije muziek’

T-Mobile mag van de Autoriteit Consument & Markt geen muziekstreaming buiten de databundel om meer aanbieden. Volgens de waakhond schendt T-Mobile netneutraliteit met de dienst.

Lees verder na de advertentie.

T-Mobile netneutraliteit

T-Mobile mag van de Autoriteit Consument & Markt geen streaming-diensten meer aanbieden die niet voor de databundel van klanten tellen. De ACM heeft de roze provider op de vingers getikt omdat het bevoordelen van één soort internetverkeer in strijd is met regels omtrent netneutraliteit in Nederland. Dit wordt ook wel zero rating genoemd en is technisch gezien bij wet verboden.

T-Mobile netneutraliteit

T-Mobile biedt klanten met een databundel vanaf 6GB al sinds oktober de mogelijkheid om muziek te streamen buiten hun databundel om. De lijst met diensten die hiervoor gebruikt konden worden is met de tijd steeds langer geworden. Inmiddels zijn er 19 diensten aangesloten, al vallen Apple Music en Google Play Music er nog niet onder.

Omdat de ACM van mening is dat T-Mobile de wet breekt heeft de waakhond de provider een dwangsom van 50.000 euro per dag opgelegd, mits de dienst niet stopgezet wordt. Een rechter zal de dienst moeten toetsen aan de Nederlandse en Europese wetgeving om te kijken of er inderdaad schending van de netneutraliteit plaatsvindt. Volgens de ACM maakt het gratis streamen met zero rating andere diensten alleen maar duurder, wat oneerlijke concurrentie in de hand werkt.

Beroep

T-Mobile legt zich niet neer bij de dwangsom van de ACM en gaat tegen het besluit in beroep. Tot de rechter uitspraak gedaan blijft het mogelijk om buiten je databundel om muziek te streamen bij T-Mobile. Volgens T-Mobile is de Nederlandse wet in strijd met Europese regels, waardoor een ongelijk speelveld zou ontstaan voor telecombedrijven.

Lees het laatste nieuws over T-Mobile

Bron: ACM
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu