De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Definitief: T-Mobile neemt budgetprovider Simpel over

Michel van 't Klaphek
17 november 2020, 15:14
2 min leestijd
Definitief: T-Mobile neemt budgetprovider Simpel over

T-Mobile mag Simpel overnemen. De budgetprovider gaat per december onder T-Mobile vallen, maar voor klanten en medewerkers verandert er weinig.

Lees verder na de advertentie.

Goedkeuring: Overname Simpel door T-Mobile mag doorgaan

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft T-Mobile goedkeuring gegeven om Simpel over te nemen. De overname werd afgelopen oktober al aangekondigd, maar de toezichthouder moest nog goedkeuring geven voor de glazen beklonken konden worden. “De overname heeft geen noemenswaardige impact op de concurrentie op de markt voor mobiele telecommunicatiediensten”, aldus de ACM.

T-Mobile Simpel overname

Simpel blijft als zelfstandig merk opereren en wordt vanaf december officieel door T-Mobile ingelijfd. Voor de ongeveer één miljoen klanten en de twintig medewerkers verandert er niets. Alle bestaande Simpel-abonnementen blijven doorlopen en je kunt vanaf december dus ook ‘gewoon’ nieuwe producten afsluiten.

Het is niet de eerste keer dat Simpel onderdeel is van T-Mobile. Van 2010 tot 2014 viel de prijsvechter ook al onder het van oorsprong Duitse telecombedrijf. Nu Simpel opnieuw onderdeel wordt van T-Mobile heeft de provider in Nederland circa 6,6 miljoen klanten.

Voor Simpel was Tele2 de meest recente aankoop van T-Mobile. De toezichthouder had toen bijna een jaar nodig om de overname goed te keuren. Dat kwam omdat het aantal providers met een eigen telecomnetwerk in Nederland toen van vier naar drie ging. Simpel is een zogeheten virtuele provider en heeft dus nooit een eigen netwerk gehad: daarvoor gebruikte men het systeem van T-Mobile.

Toekomst van Simpel

T-Mobile heeft geen uitspraken gedaan over de toekomst van Simpel. Het ligt dus in de lijn der verwachting dat de provider zich blijft richten op de ‘onderkant’ van de telecommarkt.

Simpel verkoopt relatief betaalbare sim only-abonnementen aan particulieren en zakelijke providers. Je kunt niet bij Simpel terecht voor een toestel met abonnement: daarvoor moet je bij T-Mobile zijn en blijven. Ook nieuwe technieken, zoals 5G, zijn vaak niet direct bij prijsvechters als Simpel beschikbaar.

Sim only abonnement vergelijken

Op zoek naar een (nieuw) sim only of esim abonnement? Daarvoor kun je terecht in onze eigen onafhankelijke sim only prijsvergelijker. Of het nu gaat om sim only onbeperkt internet, onbeperkt bellen of een andere combinatie – wij bieden je een snel en makkelijk overzicht van de beste sim only prijzen.

Het laatste nieuws over T-Mobile:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu