Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

T-Mobile stapt over op nieuwe Relax-abonnementen

Redactie
12 januari 2010, 9:09
2 min leestijd
T-Mobile stapt over op nieuwe Relax-abonnementen
t-mobile

T-Mobile heeft gisteren een persbericht uitgebracht, waarin ze aankondigen dat belminuten en sms-berichten voortaan weer onbeperkt houdbaar zijn. Daartoe is een wijziging in de abonnementsstructuur aangebracht. De MyFaves- en Flex-abonnementen verdwijnen en gaan over in een nieuw Relax-abonnement. Kenmerk van deze Relax-abonnementen nieuwe stijl, is dat het tegoed onbeperkt houdbaar blijft en dat klanten uit dezelfde bundel kunnen bellen en sms’en (zoals bij het nu voormalige T-Mobile Flex). Bovendien kunnen klanten maandelijks een aanvullende Voordeelbundel aan- en uitzetten om extra te kunnen bellen, sms’en, internetten of om gebruik te maken van diensten in het buitenland.

De wijziging geldt vooralsnog alleen voor particuliere klanten; Flex Zakelijk blijft als abonnementsvorm nog bestaan. Voor consumenten is er straks nog keuze uit drie abonnementsvormen: Relax, iPhone en Voordeelsim. De onbeperkte houdbaarheid geldt echter alleen voor de Relax-abonnementen.

Lees verder na de advertentie.

Toch ga je er als Relax-abonnee niet op alle punten op vooruit. Voor belminuten buiten de bundel geldt bij de nieuwe Relax-abonnementen een nieuw tarief van €0,25 cent per minuut (zoals T-Mobile al langer rekende bij de iPhone-abonnementen). Dit is een verslechtering van de oude Flex-tarieven (PDF), die – afhankelijk van het gekozen abonnement – een prijs per minuut hanteerden van €0,20 cent (Flex 15) tot €0,10 cent (Flex 100). Een andere verslechtering ten opzichte van het oude T-Mobile Flex-abonnement is dat bij de nieuwe Relax-abonnementsvorm (PDF) alleen bellen en sms’en nog binnen de bundel vallen. 0900-nummers, mms, bellen in het buitenland en internet moeten dus apart worden afgerekend.

Bestaande abonnees moeten zelf aangeven of ze naar de nieuwe abonnementsvorm willen overstappen. Doen ze dat niet, dan houden ze hun oude abonnement onder de oude voorwaarden. T-Mobile is op dit moment de enige telecomaanbieder in Nederland die naar de onbeperkt houdbare bel- en sms-tegoeden overstapt. Bij andere operators vervalt het tegoed na één of twee maanden.

Via: persbericht T-Mobile
Dank aan de diverse tipgevers (maar we wilden eerst duidelijkheid over de iPhone-abonnementen)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu