De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Wat je moet weten over de fusie van T-Mobile en Tele2

Lars Paymans
15 december 2017, 9:10
1 min leestijd
Wat je moet weten over de fusie van T-Mobile en Tele2

T-Mobile heeft concurrent Tele2 overgenomen. Hiermee gaan de twee providers de strijd aan met VodafoneZiggo en KPN.

Lees verder na de advertentie.

T-Mobile Tele2 overname officieel

De overname werd bekendgemaakt door een persbericht van de twee partijen. Hierin staat dat T-Mobile Nederland 190 miljoen euro betaald heeft om Tele2 over te nemen. T-Mobile-ceo Søren Abildgaard steekt de achterliggende reden voor de fusie niet onder stoelen of banken: “KPN en VodafoneZiggo hebben veel te lang vrij spel gehad. De enige verliezer hiervan was altijd de klant.”

T-mobile Tele2 overname

Daarom hoopt Abildgaard dat de gecombineerde krachten van T-Mobile en Tele2 genoeg zijn om een beter alternatief aan Nederlandse klanten te bieden. Dat blijft niet alleen bij mobiele abonnementen, maar moet ook betere prijzen opleveren voor vaste diensten als breedband internet. Dit geldt voor consumenten maar ook voor de zakelijke markt.

Wachten op goedkeuring

Als je nu een klant bent bij Tele2, verandert er voorlopig nog niks. Dit komt omdat de Europese Commissie de overname eerst moet goedkeuren. Dit zal naar verwachting tegen het einde van 2018 gebeuren.

Als T-Mobile groen licht krijgt, dan stappen alle Tele2-klanten over naar het mobiele netwerk van die provider. In theorie is dit goed nieuws, omdat T-Mobile een groter 4G-netwerk heeft. Ook stelt het persbericht dat door de overname sneller kan worden overgestapt op nieuwe technieken, zoals 5G-internet.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu