T-Mobile US en UK stellen Android 1.5 al beschikbaar

Redactie
30 april 2009, 14:27
1 min leestijd
T-Mobile US en UK stellen Android 1.5 al beschikbaar
t-mobile g1

T-Mobile is in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk begonnen met het rondsturen van de Android 1.5 firmware. Android-bezitters krijgen automatisch een waarschuwing op hun toestel, met de vraag of ze de nieuwe firmware willen installeren. Nog niet iedereen heeft geluk; het lijkt erop dat T-Mobile de updates gaandeweg aanbiedt, om het netwerk niet teveel te belasten. De update levert voor ontwikkelaars wel behoorlijk wat hoofdbrekens op.

De ontwikkelaar Big in Japan klaagde dat door de snelle update veel applicaties nog niet compatibel zijn met Android 1.5. Volgens de ontwikkelaar worden veel applicaties in één klap onbruikbaar.

Lees verder na de advertentie.

De applicaties kunnen niet overweg met het schermtoetsenbordje en de ontwikkelaars hebben onvoldoende tijd gekregen om hun applicaties aan te passen. Ook is het niet mogelijk om meerdere applicaties in de Android Market uit te brengen, met en zonder ondersteuning van het schermtoetsenbordje. Google accepteert van elke applicatie maar één versie. Ook is in Android Market niet te zien welke applicaties al met Android 1.5 compatibel zijn.

Categorie: Firmware
Spotlights: Android, T-Mobile

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's