T-Mobile VS gaat alternatieve betaalmethode Android Market aanbieden

Wouter Nijsen
12 december 2009, 13:17
2 min leestijd
T-Mobile VS gaat alternatieve betaalmethode Android Market aanbieden
T-mobile2

Er circuleerden al een tijdje geruchten dat T-Mobile in de VS een ander betaalsysteem voor de Android Market aan haar klanten wilde aanbieden. Nu blijkt dat de Amerikaanse tak van T-Mobile samen met Google op 9 december is begonnen met het uitrollen van een Android-update, die het mogelijk maakt aangekochte applicaties via je telefoonrekening te betalen. Voor het einde van het jaar moet de update bij alle klanten binnen zijn. Als gebruiker hoef je niets te doen; de update van de Market verloopt geheel automatisch en onzichtbaar. Zodra je de beschikking hebt over de nieuwe Android Market kun je bij de aankoop van een applicatie kiezen om deze met je creditcard of via je telefoonrekening te betalen. Als je een applicatie binnen 24 uur weer verwijderd zal deze niet in rekening gebracht worden.

Afgelopen zomer was al bekend dat de extra betaalmethode eraan zat te komen. Een klein  nadeel is dat er alleen applicaties met een prijs in dollars op de nieuwe manier afgerekend kunnen worden. Bij alle andere valuta is alleen betaling met creditcard mogelijk.  Het is opmerkelijk te noemen dat  de Amerikanen deze update als eerste krijgen,  omdat betalen met een creditcard  in dit land  de  gewoonste zaak van de wereld is en je dus zou denken dat er minder behoefte was aan een alternatieve betaalmethode.

Lees verder na de advertentie.

Hopelijk krijgen we in Europa ook snel de beschikking over deze update, aangezien de vraag  naar een alternatieve betalingsmethode hier behoorlijk groot is. Toch kan het betalen via je telefoonrekening risico’s met zich meebrengen: een aankoop is nu immers zomaar gedaan. Ook kan het lastig zijn een goed en actueel overzicht over de aankopen te houden waardoor de telefoonrekening voor een onaangename verrassing kan zorgen. Moeten alle providers dit systeem snel in Nederland gaan invoeren? Of moet de Android Market gebruik gaan maken van PayPal of een systeem met pre-paykaarten zoals bijvoorbeeld Apple heeft met de iTunes gift cards?

Categorie: Google Play
Spotlights: Android, T-Mobile

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's