T-Mobile VS noemt Cupcake-update ‘slechts een gerucht’

Redactie
13 maart 2009, 19:04
1 min leestijd
T-Mobile VS noemt Cupcake-update ‘slechts een gerucht’
cupcake

De afgelopen dagen circuleren er geruchten dat er in april een belangrijke update voor Android aankomt, bedoeld voor eigenaren van de G1. Sommige websites spreken zelfs over dé grote Cupcake-update, waar we al weken op zitten te wachten, ook al heeft Google inmiddels duidelijk gemaakt dat Cupcake helemaal geen update maar een intern ontwikkeltool is. De Amerikaanse tak van T-Mobile trekt nu in twijfel of die update er, ongeacht de naamgeving, überhaupt komt.

De Britse gadgetblog Pocket-lint had uit de mond van een T-Mobile-woordvoerder vernomen: “We will be offering G1 users the firmware update some time in April”, maar de website wilde geen details geven over de persoon of de plaats waar de uitspraken waren gedaan. Erica Gordon, woordvoerster van T-Mobile USA heeft nu tegen de website Betanews gezegd dat een update in april “just a rumor” is. De woordvoerster wilde ook niet ontkennen dat er iets in april aankomt en benadrukte verder dat ze alleen voor de VS spreekt en niet namens T-Mobile International. Op de vraag of er dan wel een update in april in andere landen buiten de VS beschikbaar komt, zei ze: “Not as far as I know.”

Lees verder na de advertentie.

Kortom: volop onduidelijkheid nog. Voor wie de weg kwijt is: begin februari bracht T-Mobile in de VS FC33 uit, daarna kregen we in Nederland een soortgelijke update via T-Mobile en een week later (begin maart) werd een update in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk rondgestuurd met een afwijkende naam: RC9.

Om nog even op Cupcake terug te komen: Android-blogger Ed Burnette vindt dat het nu wel genoeg is geweest met de Cupcake-geruchten.

Categorie: Firmware
Spotlights: Android, T-Mobile

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's