‘T-Mobile wil gebruikers extra laten betalen voor onbeperkt internet’

Redactie
8 februari 2012, 14:17
1 min leestijd
‘T-Mobile wil gebruikers extra laten betalen voor onbeperkt internet’
samsung-t-mobile-roze

T-Mobile gaat klanten vanaf eind februari laten betalen voor onbeperkt mobiel internet. Nu is het nog zo, dat een groot deel van de klanten onbeperkt internet heeft. Vanaf eind februari krijgen nieuwe klanten te maken met een harde datalimiet. Willen ze dat niet, dan kunnen ze voor 4,95 euro per maand een bundel met ‘onbeperkt internet’ aanschaffen bovenop hun abonnement. Deze bundel heeft wel een fors lagere snelheid van 64 Kbps. Dat meldt Tweakers op basis van meerdere bronnen, al ontkent T-Mobile zelf dat er wijzigingen op stapel staan.

Klanten hebben nu onbeperkt internet bij hun abonnement, maar de huidige smartphonebundels hebben wel een beperking: boven een bepaalde limiet (1 GB)gaat de datasnelheid omlaag naar een vrijwel onwerkbare snelheid. Meerdere bronnen zeggen van de klantenservice van T-Mobile te hebben gehoord, dat er bij nieuwe abonnementen voortaan een harde datalimiet gaat gelden. De maatregel geldt ook voor bestaande klanten die hun abonnement willen verlengen. Bestaande klanten houden hun huidige voorwaarden. De maatregel zou deze maand worden ingevoerd, al is de exacte datum nog niet bekend. Technische beperkingen zouden ervoor hebben gezorgd dat een eerdere invoering niet mogelijk was. In de huidige voorwaarden staat mobiel internet al genoemd als aparte bundel van €4,95 per maand, maar huidige klanten krijgen die nu nog gratis.

Lees verder na de advertentie.

T-Mobile was de eerste grote provider die onbeperkt internet aanbood. De afgelopen maanden was het ook de enige grote provider die adverteerde met onbeperkt internet. Andere operators kozen voor een fair use policy (FUP), die de afgelopen maanden werd ingeruild voor harde datalimieten.

In de voorwaarden van de iSmart-abonnementen wordt de prijs van €4,95 per maand overigens al genoemd. Abonnees met een veel ouder i-abonnement kunnen wel onbeperkt blijven internetten.

t-mobile-ismart-abonnementen
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu