T-Mobile wordt Odido: 11 vragen en antwoorden

Colin Baak
5 september 2023, 11:04
5 min leestijd
T-Mobile wordt Odido: 11 vragen en antwoorden

T-Mobile heeft groot nieuws. De naam van de provider verandert naar Odido en dat geldt ook voor Tele2 Mobiel. Wat dat voor jou betekent? Android Planet zet de belangrijkste vragen én antwoorden voor je op een rij.

Lees verder na de advertentie.

Odido: herpositionering voor T-Mobile en Tele2 Mobiel

Hét grote nieuws van vandaag is de herpositionering van providers T-Mobile en Tele2 Mobiel. Beide providers gaan verder als Odido. Het gaat om een onafhankelijk Nederlands merk dat als slogan “Het kan ook anders” gebruikt.

In dit artikel zetten we verschillende vragen en antwoorden voor je op een rij. Heb je zelf nog een vraag of opmerking? Laat het even weten in de reacties.

1. Wat is Odido?

Odido

De herpositionering moet ervoor zorgen dat er een betere balans tussen mens en technologie ontstaat, aldus de directeur van Odido. Het bedrijf wil het beter doen met zijn klantenservice dan andere mobiele providers in Nederland. De provider zegt beter te willen luisteren naar de vraag van klanten en wil het menselijke aspect daarbij niet uit het oog verliezen.

2. Wat betekent dit voor mijn lopende abonnement?

Heb je nu een mobiel abonnement lopen bij T-Mobile of Tele2 Mobiel, dan verandert er momenteel niks. Zo houd je gewoon het abonnement dat je eerder hebt afgesloten en ook het bijbehorende aantal MB’s en belminuten. Aan de prijs wordt niks veranderd en de einddatum van je contract blijft hetzelfde.

Je gebruikte provider-app heeft wel een update gekregen naar de nieuwe huisstijl. Ook de providernaam die je in beeld ziet op je smartphone is waarschijnlijk aangepast.

3. Wat bieden de nieuwe Unlimited-abonnementen van Odido?

Odido heeft nieuwe mobiele Unlimited-abonnementen aangekondigd, waarbij je als klant altijd gebruikmaakt van een onbeperkte databundel en onbeperkt kunt bellen. Het gaat om een viertal abonnementen en het nieuwe Samen Unlimited-abonnement, waarmee je data deelt met anderen.

 • Unlimited Start – 27,50 euro per maand – internetsnelheid tot 10Mbit/seconde
 • Unlimited Basis – 32,50 euro per maand – internetsnelheid tot 300Mbit/seconde
 • Unlimited Basis – 37,50 euro per maand – internetsnelheid tot 600Mbit/seconde
  Ook krijg je daarbij een punt om te gebruiken voor een streamingdienst naar keuze
 • Unlimited Premium – 49,50 euro per maand – internetsnelheid tot 1Gbit/seconde
  Ook krijg je drie punten om te gebruiken voor een streamingdienst naar keuze
 • Samen Unlimited – maandelijks bedrag voor gekozen abonnement + 20,00 euro per extra persoon per maand – internetsnelheid tot 1Gbit/seconde – geen keuzepunten

4. Zijn er ook abonnementen zonder onbeperkt internet en belminuten?

Jazeker! Hoef je niet onbeperkt te bellen of heb je genoeg aan minder data? Dan kun je ook bij de provider terecht. Je hebt daarbij keuze uit een drietal abonnementen, waarbij je altijd 120 minuten kunt bellen en waarbij de internetsnelheid 300Mbit/seconde is. Daarbij krijg je geen keuzepunten om te gebruiken voor een streamingdienst.

 • 2GB data en 120 minuten bellen – 14,00 euro per maand
 • 10GB data en 120 minuten bellen – 17,50 euro per maand
 • 15GB data en 120 minuten bellen – 20,00 euro per maand

5. Kan ik nog gratis gebruikmaken van streamingdiensten?

Bij de duurdere abonnementen krijg je gratis toegang tot streamingdiensten. Als klant kun je maandelijks wisselen tussen welke diensten je wil gebruiken, waarvoor je verzamelde punten moet inzetten. Hoeveel punten je krijgt is weer afhankelijk van het Odido-abonnement dat je hebt afgesloten (zie hierboven).

Zo kun je abonnementen kiezen voor streamingdiensten: Videoland, Viaplay, Podimo, Deezer of Visual Voicemail. Later voegt Odido daar nog de mogelijkheid aan toe om HBO Max of SkyShowtime te selecteren. Als je een beetje weet hoe het zit met die streamingsdiensten, weet je ook dat ze qua prijzen veel verschillen of dat er diensten zijn die weer verschillende type abonnementen aanbieden.

Zo kost Viaplay bijvoorbeeld ruim drie keer zoveel als het instap-abonnement bij Videoland. Visual Voicemail kost één punt, Podimo en Videoland zijn ook te bestellen vanaf een enkele punt. Kies je een duurder type abonnement, dan kost dat ook meer punten. Een Deezer-abonnement is te bestellen vanaf twee punten en Viaplay kost je drie punten.

Krijg je te weinig punten bij je Unlimited-abonnement om een streamingdienst te kiezen of misschien een tweede dan kun je punten bijkopen á 5 euro per stuk.

6. Is onbeperkt internet echt onbeperkt?

Bij alle Unlimited-abonnementen kun je onbeperkt 20GB per dag aan mobiele data verbruiken. Is dat verstookt, dan kun je per keer kiezen om het met 2GB op te waarderen.

7. Kan ik bellen via wifi en lte met Odido?

Wil je gebruikmaken van bellen via wifi of lte, dan kan dat gewoon bij Odido zoals je gewend bent. Net als bij T-Mobile gebruik je VoWifi en VoLTE op kantoor of in je (nieuwbouw)huis, zodat je toch altijd en overal bereikbaar bent.

8. Waar kan ik terecht met vragen?

De klantenservice is ‘tot ver buiten kantooruren’ geopend en ook het hele weekend telefonisch bereikbaar. Er wordt daarbij binnenkort een chatbot gelanceerd in de app van de provider, die je ook kan helpen met (ingewikkelde) vragen. Daarnaast wordt het mogelijk om via de app een melding te doen als je geen of slecht bereik hebt.

Daarbij zijn alle 119 winkels van T-Mobile in Nederland omgevormd tot een Odido-store, waar je terecht kunt met je vragen. Ook is er nog het uitgebreide forum van de provider, waar klanten en moderators elkaar helpen.

9. Wat voor diensten biedt Odido aan?

Odido

Je vindt dezelfde diensten bij Odido als bij T-Mobile. Dat betekent dus dat je er naast mobiele abonnementen ook terecht kunt voor glasvezel en televisie. Neem je meerdere diensten af bij de provider, dan krijg je korting zoals T-Mobile ook aanbood.

10. Wat betekent dit voor Ben, Simpel en Tele2 Thuis?

Zoals gezegd geldt de naamswijziging naar Odido vooralsnog alleen voor T-Mobile en Tele2 Mobiel. De merken Ben, Simpel en Tele2 Thuis blijven zo heten.

11. Wat is het 5G-dekkingsgebied van Odido?

De nieuwe provider stelt het grootste 5G-dekkingsgebied van Nederland te hebben. Zo heeft 99 procent van de Nederland bevolking toegang tot het mobiele netwerk.

Meer recent nieuws:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu