Tablet-apps binnenkort beter zichtbaar in Google Play

Gijs Ettes
12 oktober 2013, 11:51
1 min leestijd
Tablet-apps binnenkort beter zichtbaar in Google Play
Tablet-apps Google Play

Google gaat tablet-apps vanaf 21 november beter zichtbaar maken in Google Play, zo meldt het bedrijf op zijn Android Developers Blog.

Tablet-apps die vanaf die datum voldoen aan Googles criteria voor het format zullen – als je de Play Store benadert met je tablet – bovenaan komen te staan in de secties ‘Populairst betaald’, ‘Populair en gratis’, ‘Best verdienende’, ‘Beste nieuwe betaalde’, ‘Beste nieuwe gratis’ en ‘In populariteit stijgend’.

Lees verder na de advertentie.

Tablet-apps makkelijker vindbaar

Google hoopt dat het met de wijzigingen in Google Play makkelijker wordt voor gebruikers om tablet-apps terug te vinden in de app-winkel. Het bedrijf meldt dat er al duizenden ontwikkelaars de moeite hebben genomen om apps te optimaliseren voor tablets en dat is ook wel nodig, aangezien er reeds 70 miljoen Android-tablets zijn geactiveerd.

De wijzigingen, die op 21 november in werking treden, zorgen er ook voor dat tablet-apps die niet zijn geoptimaliseerd worden ‘gestraft’. Deze apps krijgen het label ‘ontwikkeld voor telefoon’ mee als ze niet aan de eisen van Google voldoen.

Dat dit veel impact heeft, bewees de app Remember The Milk. Deze werd na optimalisatie voor tablets 83 procent meer gedownload in de Play Store. Remember The Milk is een gratis app waarmee je makkelijk takenlijstjes samenstelt, zodat je de melk – en andere to-do’s – niet meer vergeet.

Categorie: Android OS
Spotlight: Google Play

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's