De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Tablets minder populair in 2014, ondanks dominantie Android

Gijs Ettes
7 maart 2014, 8:12
1 min leestijd
Tablets minder populair in 2014, ondanks dominantie Android
Galaxy Note Pro 12.2 tabletmarkt

De verwachting is dat de groei van de tabletmarkt dit jaar zal afnemen. Volgens marktanalist IDC blijft de groei in 2014 steken op 19,4 procent; aanzienlijk minder dan de 51,6 procent van vorig jaar. IDC wijt de afnemende groei aan de verzadiging van de markt. Veel consumenten hebben al een tablet en zijn niet van plan om er op korte termijn nog een te kopen.

Daarnaast daalt de prijs van tablets minder hard dan voorgaande jaren, omdat consumenten minder behoefte hebben aan budgettablets. Zij zijn eerder geneigd om meer geld te spenderen aan een kwalitatief beter apparaat dat langer meegaat. Hybride-tablets die ook als laptop kunnen worden gebruikt, pakken volgens IDC de komende tijd een groter marktaandeel. De verwachting is dat apparaten die draaien op een versie van Windows meer dan een kwart van de markt zullen grijpen.

Lees verder na de advertentie.

Niettemin blijven tablets met Android en iOS voorlopig dominant. Dat is goed nieuws voor Samsung, dat zowel op de smartphone- als tabletmarkt een flinke vinger in de pap heeft. Met de Galaxy Tab Pro en Galaxy Note Pro 12.2 hoopt het bedrijf zijn marktaandeel vast te houden. De Galaxy Tab Pro is een moderne tablet die beschikbaar is in drie varianten met een 12.2, 10.1 en 8.4 inch-scherm. De schermresolutie is bij elk display hetzelfde: full-hd met een resolutie van 2560 bij 1600 pixels.

-> Lees ook ons uitgebreide artikel met de beste Android tablet apps

Met de Galaxy Note Pro 12.2 presenteerde Samsung begin dit jaar zijn grootste tablet tot nu toe. Het bakbeest beschikt over een 12,2 inch-scherm met een resolutie van 2560 bij 1600 pixels. Dat komt neer op een pixeldichtheid van 247 ppi. Verder is de Galaxy Note Pro 12.2 voorzien van een 1,9GHz-quadcore-processor, 3GB aan werkgeheugen en tenminste 32GB aan uitbreidbaar opslaggeheugen.

Het laatste Samsung nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu