De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Duitse start-up tado lanceert slimme thermostaat met Android-app

Gijs Ettes
6 november 2014, 13:28
1 min leestijd
Duitse start-up tado lanceert slimme thermostaat met Android-app

Op 10 november aanstaande lanceert de Duitse start-up tado een slimme thermostaat die in staat is om de temperatuur aan te passen wanneer bewoners van een huis weggaan of thuiskomen. De Smart Thermostat speelt in op de weersverwachting en houdt rekening met de isolatie van je huis en storingen in de verwarmingsinstallatie.

Lees verder na de advertentie.

Het apparaatje kan overweg met vrijwel alle bestaande verwarmingssystemen in Nederland en moet gebruikers een besparing opleveren die oploopt tot zo’n 31 procent. De Smart Thermostat wordt geleverd met een installatieset en een Android- of iOS-app die geheel automatisch de temperatuur kan regelen. Zo is je huis lekker warm als je na een lange dag werken thuiskomt. De thermostaat heeft automatische afwezigheid- en aanwezigheidsdetectie, leert van je gebruik en geeft middels rapportages inzicht in wat hij precies voor je doet. Verder is hij voorzien van een led-matrix scherm dat  aanraakgevoelig is, zodat je simpele aanpassingen kunt doen.

Meer over de tado Smart Thermostat

Uiteraard is het de bedoeling dat je de tado Smart Thermostat voornamelijk via je smartphone bedient. Het apparaat is via de webshop van tado aan te schaffen voor 249 euro of per maand te huren voor 6,99 euro. Huishoudens die geen thermostaat hebben, kunnen de Extension Kit gebruiken voor het opzetten van een draadloze verbinding met hun verwarmingssysteem (bijvoorbeeld in de kelder). De Extension Kit is verkrijgbaar als accessoire voor 99 euro per maand of te huren voor 2,99 euro.

Christian Deilmann, oprichter en CEO van tado: “Er bestaat een enorme belangstelling naar ons product in Nederland. Het Nederlandse energielandschap ondergaat momenteel een stortvloed aan Slimme Thermostaten. Wij durven te zeggen dat we onafhankelijk en onderscheidend zijn, voornamelijk dankzij de intelligentie van ons systeem. We zijn trots dat we ons product nu ook in Nederland lanceren.”

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu