De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

‘Tag Heuer werkt aan modulaire smartwatch’

Rick van der Veer
20 februari 2017, 13:34
2 min leestijd
‘Tag Heuer werkt aan modulaire smartwatch’

Horlogefabrikant Tag Heuer werkt aan een Android Wear-smartwatch die niet alleen vervangbare bandjes heeft, maar ook een verwisselbaar uurwerk bevat. Volgens een gerucht kun je straks het mechanische uurwerk van de Tag Connected Modular verwisselen met dat van een smartwatch.

Lees verder na de advertentie.

Tag Connected Modular

De opvolger van de Tag Heuer Connected wordt een kruising tussen een traditioneel horloge en een smartwatch, zo meldt Android Central. Hoe het proces precies in zijn werk gaat is nog onbekend, maar volgens geruchten kunnen gebruikers straks zelf kiezen of ze een digitaal of een analoog horloge willen gebruiken. Om dit te mogelijk te maken, krijgt de Tag Connected Modular een verwisselbaar uurwerk.

Eerder maakte de ceo van het bedrijf bekend aan een nieuwe Android Wear 2.0-smartwatch te werken die in twee maten beschikbaar komt. Het is niet ondenkbaar dat hier om hetzelfde horloge gaat. Deze smartwatch moet de Tag Heuer Connected opvolgen en bovendien ondersteuning voor contactloos betalen en gps krijgen.

Tag Connected Modular

De specificaties van Tag Heuers volgende smartwatch zijn nog niet bekend. Het bedrijf sloot in december vorig jaar een overeenkomst met Intel, waardoor het aannemelijk is dat er Intel-hardware in de smartwatch zit. Daarnaast heeft het bedrijf een kantoor geopend vlakbij Qualcomm in Californië. Er kunnen dus ook Qualcomm-chips in het nieuwe horloge zitten.

Ook de adviesprijs van de smartwatch is nog niet bekend. Voor de Tag Heuer Connected moest zo’n 1400 euro worden betaald. De Tag Connected Modular krijgt waarschijnlijk een vergelijkbaar prijskaartje, al kan het verwisselbare uurwerk ervoor zorgen dat het horloge nog iets duurder wordt.

Tag Heuer smartwatches

Tot dusver heeft het horlogebedrijf geen slechte resultaten behaald met smartwatches. De firma wilde 20.000 exemplaren van de Tag Heuer Connected slijten, maar wist er uiteindelijk meer dan 56.000 te verkopen. De Tag Connected Modular komt volgens Android Central op 14 maart uit.

Lees het laatste nieuws over Android Wear

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's