De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Tag Heuer brengt modulaire smartwatch uit met Android Wear 2.0

Rick van der Veer
14 maart 2017, 16:02
2 min leestijd
Tag Heuer brengt modulaire smartwatch uit met Android Wear 2.0

Tag Heuer heeft een modulaire smartwatch gepresenteerd. De Tag Heuer Connected Modular 45 heeft verschillende onderdelen die uit te wisselen zijn.

Lees verder na de advertentie.

Tag Heuer Connected Modular 45

Het Zwitserse Tag Heuer, bekend van zijn gewone horloges, heeft zijn tweede smartwatch gepresenteerd. De Tag Heuer Connected Modular 45 loopt op Android Wear 2.0 en is zowel een luxe horloge als een smartwatch. Het horloge is niet gericht op sportieve mensen, want een hartslagmeter en 4G-ondersteuning ontbreken bijvoorbeeld. Tag Heuer hoopt met de Connected Modular 45 juist een publiek aan te spreken dat een luxe horloge met slimme features wil.

Tag Heuer Connected Modular 45

Het meest opvallende aan de Connected Modular 45 is dat Tag Heuer het horloge modulair gemaakt heeft. Je kunt verschillende onderdelen verwisselen, zoals het bandje en de kroon, maar ook het hele uurwerk. Dat betekent dat je de smartwatch eenvoudig in een gewoon horloge kunt veranderen als je er een mechanisch uurwerk in zet. Mogelijk kun je zo in de toekomst het horloge upgraden met snellere hardware of een nieuwere versie van Android Wear.

De Connected Modular 45 wordt onder de motorkap aangedreven door een Intel-chipset. Eerder leek het er al op dat Tag Heuer met dat bedrijf in zee ging voor de hardware van zijn nieuwe horloge. In december vorig jaar sloten de twee bedrijven nog een overeenkomst om te gaan samenwerken.

Hoge adviesprijs

Zoals alle andere horloges van Tag Heuer heeft ook de Connected Modular 45 geen laag prijskaartje. Het slimme horloge ligt voor zo’n 1600 euro in de winkels. De Tag Heuer Connected, de vorige smartwatch van het bedrijf, had een vergelijkbare adviesprijs. Dat horloge is meer dan 50.000 keer over de toonbank gegaan, en de verwachting is dan ook dat er voor de opvolger minstens zo’n markt zal zijn. Het horloge is nu te koop via de officiële website van Tag Heuer.

Lees het laatste nieuws over Android Wear

Bron: Tag Heuer
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu