Tag Heuer onthult luxe Android Wear-horloge Connected

Erwin Vogelaar
9 november 2015, 18:55
1 min leestijd
Tag Heuer onthult luxe Android Wear-horloge Connected

Tag Heuer heeft de Connected aangekondigd, een Android Wear-horloge dat vooral moet lijken op een normaal luxe uurwerk. De prijs is er ook naar, want dit klokje gaat 1.350 euro kosten.

Lees verder na de advertentie.

Tag Heuer Connected

De Tag Heuer Connected heeft veel weg van de Tag Heuer Carrera, een analoog horloge van hetzelfde bedrijf. Dit is niet voor niets, want de smartwatch moet er vooral mooi uitzien en dat betekent voor Tag Heuer dat het niet op een smartwatch lijkt.

Het nieuwe horloge is een flinke 46 millimeter breed en 12.8 millimeter hoog. Het scherm bestaat uit krasresistent saffierkristal en een LTPS LCD-scherm met een resolutie van 360 bij 360 pixels. Onder het scherm zit een 1.6GHz dual core processor, 1GB aan geheugen en maar liefst 4GB opslagruimte. De batterij is er eentje van 410mAh, waarmee de horloge het in ieder geval een dag uit zou moeten houden.

Tag Heuer Connected

De Connected zal Android Wear draaien, maar waar de meeste Android-horloges een chip van Qualcomm gebruiken gaat Tag Heuer voor een Intel-chip. Omdat het horloge op Android Wear draait, kun je allerlei watchfaces voor het scherm downloaden. Tag Hauer zal zelf alvast drie luxe watchfaces aanbieden: een chronograaf, een standaard watchface met drie wijzers en een wereldklok. Het horloge zal vanaf 12 november te verkrijgen zijn met verschillende kleuren bandjes: groen, blauw, oranje, wit, zwart en geel.

Het grootste struikelpunt van het horloge is natuurlijk de prijs. Met een aanbevolen prijs van 1.350 euro zal het een specifieke groep consumenten aanspreken. Tag Heuer wil hiermee de strijd aangaan met de luxe versie van de Apple Watch. Raakt het horloge verouderd, of is een smartwatch uiteindelijk toch niets voor je, dan is het mogelijk om de Connected gratis om te ruilen voor een analoge Carrera.

Lees het laatste nieuws over Android Wear

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu