De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Tag Heuer werkt aan Android Wear 2.0-smartwatch in twee maten

Rick van der Veer
20 januari 2017, 14:44
1 min leestijd
Tag Heuer werkt aan Android Wear 2.0-smartwatch in twee maten

Tag Heuer, de Zwitserse horlogemaker, heeft een smartwatch in ontwikkeling die op Android Wear 2.0 loopt. Het slimme horloge wordt in mei op de markt gebracht.

Lees verder na de advertentie.

Tag Heuer smartwatch

Tag Heuers nieuwe smartwatch komt uit in twee maten en verschijnt in mei op de markt, volgens de ceo van het bedrijf. De twee horloges verschillen alleen in grootte: qua specificaties en functies zijn ze gelijk aan elkaar.

De nieuwe smartwatches vallen onder de eerste nieuwe horloges die met Android Wear 2.0 uitgerust worden. Daarnaast krijgt het Tag Heuer-horloge ondersteuning voor gps en een verbeterd scherm ten opzichte van de oudere Tag Heuer Connected. Bovendien krijgt de smartwatch de mogelijkheid tot contactloos betalen, maar is het nog onduidelijk met welke betaalplatformen Tag Heuer gaat samenwerken.

Tag Heuer smartwatch

Het is nog niet duidelijk wat de exacte specificaties van de horloges worden. Tag Heuer heeft in december vorig jaar een overeenkomst met Intel gesloten, wat het aannemelijk maakt dat er Intel-hardware in het horloge zit. Aan de andere kant heeft Tag Heuer een kantoor geopend vlakbij Qualcomm in Californië om de samenwerking tussen de bedrijven te intensiveren. Het is dan ook niet ondenkbaar dat Qualcomm bijgedragen heeft aan Tag Heuers nieuwe smartwatches.

Tag Heuer smartwatches

Tag Heuer is nog niet zo lang bezig met het maken van smartwatches naast gewone horloges, maar heeft tot nu toe geen slechte resultaten behaald. Het Zwitserse bedrijf had er op gerekend 20.000 exemplaren van de Tag Heuer Connected te verkopen. Uiteindelijk gingen er 56.000 over de toonbank.

Lees het laatste nieuws over Android Wear

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu