Tag Heuer maakt luxe smartwatch met Android Wear

Redactie
19 maart 2015, 15:38
1 min leestijd
Tag Heuer maakt luxe smartwatch met Android Wear

De Zwitserse horlogemaker Tag Heuer is de samenwerking aangegaan met Google en Intel voor de ontwikkeling van een luxe smartwatch met Android Wear. Het horloge gaat de strijd aan met de duurdere versies van de Apple Watch.

Lees verder na de advertentie.

‘Smartwatch van Tag Heuer wordt onderscheidend’

tag heuer carrera

De smartwatch is gebaseerd op een van de best verkopende modellen van Tag Heuer, de Carrera. Het wordt een ‘digitale replica’ van het klassieke horloge, met een chip  van Intel en het Android Wear-besturingssysteem van Google. Wat de luxueuze smartwatch gaat kosten en wanneer hij precies verschijnt, is niet bekend. De reguliere Tag Heuer Carrera is in verschillende varianten verkrijgbaar in Nederland, voor prijzen van tussen de 2000 en 4000 euro.

Volgens Jean-Claude Biver van modegigant LVMH (het moederbedrijf van Tag Heuer) wordt het slimme horloge onderscheidend, maar hoe het precies zal afwijken  van andere smartwatches met Android Wear is niet bekend.

Volgens Biver is de keuze op Android Wear gevallen omdat het nergens op slaat als Tag Heuer een eigen besturingssysteem zou ontwikkelen.  “Er is geen twijfel dat we op termijn iOS gaan ondersteunen, maar waarom zouden we een samenwerking aangaan met Apple, die zelf horloges produceert? Aan de ene kant zou het dan een partner zijn, maar aan de andere kant een concurrent. Google maakt geen horloges, dus die samenwerking is perfect.”

Het laatste nieuws over Android Wear

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu