Tamagotchi keert binnenkort terug als Android-app: dit moet je weten

Erwin Vogelaar
26 november 2017, 13:47
2 min leestijd
Tamagotchi keert binnenkort terug als Android-app: dit moet je weten

De Tamagotchi keert na twintig jaar terug als een in Nederland gemaakte app. Met de Tamagotchi Android-app ga je in 2018 weer zorgen voor een klein beestje. 

Lees verder na de advertentie.

Tamagotchi Android-app

Twintig jaar geleden, voordat smartphones een ding waren, zag je plots iedereen met een Tamagotchi rondlopen. Dit was een klein apparaatje met een schermpje waar een diertje in leefde. Deze Tamagotchi moest je onder andere regelmatig eten geven, want anders ging het beestje dood en moest je opnieuw beginnen.

Zorgde je er goed voor? Dan evolueerde je Tamagotchi tot iets groters en beters. Het was een enorme rage en volgend jaar probeert Bandai Namco dat opnieuw via een smartphone-app getiteld My Tamagotchi Forever.

De game wordt gemaakt in Nederland

Het Nederlandse Paladin Studios is verantwoordelijk voor de game. Dit is het team van onder andere Momonga Pinball Adventures en Galaga Wars. Het is een talentvolle studio en My Tamagotchi Forever kan het team wereldwijd op de kaart zetten. De druk is dus hoog om er iets moois van te maken.

Meer dan alleen in leven houden

Zoals je verwacht van Tamagotchi, ligt de focus in de game op het in leven houden van je beestje. Je moet je Tamagotchi eten geven, de poep opruimen, het beestje wassen en je moet niet vergeten het licht uit te doen als je naar bed gaat. Daarnaast krijgt de game spelletjes om te doen met je Tamagotchi en je kunt vriendjes worden met andere personages.

My Tamagotchi Forever is een free-to-play-game. Dit betekent dat je de app volgend jaar gratis downloadt, maar dat er ongetwijfeld een hoop manieren zijn om geld in de game uit te geven. Mogelijk heeft de game wel wat weg van Animal Crossing: Pocket Camp van Nintendo die je nu kunt spelen.

Maak kans op een eigen Tamagotchi

Als jij je inschrijft op de officiële Tamagotchi-website, dan maak je kans op een eigen Tamagotchi-personage in de game. Iedereen kan dan met jouw personage spelen. Wil je weten wanneer de game uitkomt en ander belangrijk Android-nieuws ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu