Zo wordt Googles Tango gebruikt in musea

Erwin Vogelaar
9 januari 2017, 19:05
2 min leestijd
Zo wordt Googles Tango gebruikt in musea

Google is naast virtual reality ook hard aan het werk met augmented reality, de technologie waarbij er virtuele elementen in de echte wereld geplaatst worden. Op deze manier zal Tango musea verrijken.

Lees verder na de advertentie.

Tango musea

Tango is Google’s platform voor augmented reality. Naast Google Cardboard en Daydream voor virtual reality, moeten smartphones met Tango de echte wereld verrijken met virtuele objecten. De eerste smartphones die Tango ondersteunen beginnen nu in de winkels te verschijnen, zoals de Lenovo Phab 2 Pro. Maar wat kun je in de praktijk met deze technologie doen? Onder andere een museumbezoek een stuk interessanter maken.

Tango musea

Tot nu toe is Tango door Google gepresenteerd als technologie voor in je huis. Bijvoorbeeld om een nieuwe inrichting te testen door virtuele meubels te plaatsen, of om spelletjes te doen. Nu laat Google ook andere toepassingen zien. Het eerste museum dat meedoet met Tango is het Detroit Institute of Arts.

Het idee is dat Tango een extra dimensie geeft aan verschillende museumstukken. Zo zie je hierboven hoe er via de smartphone binnen een gesloten sarcofaag gekeken wordt. Of kijk hieronder hoe met een druk op het scherm weer kleur in een oud reliëf gebracht kan worden.

Tango musea

Google stelt dat dit nog maar het begin is van hoe Tango in musea gebruikt gaat worden om bezoekers meer te laten zien, laten horen en voornamelijk ook laten leren. De technologie zal naar musea over de hele wereld gebracht worden, dus wellicht lopen we straks ook met onze smartphone door het Rijksmuseum of een van de andere vele musea in ons land. Je hoeft er overigens niet zelf een Tango-smartphone voor te bezitten, want bij het Detroit Institute of Arts kun je gewoon een Lenovo Phab 2 Pro bij de balie lenen. Dat zal ongetwijfeld bij de volgende musea ook het geval zijn.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu