Nieuwe Rabobank-app laat je tanken en pas later betalen

Thomas Haenen
18 september 2017, 9:20
1 min leestijd
Nieuwe Rabobank-app laat je tanken en pas later betalen

Met de Rabobank On The Go-app kun je binnenkort achteraf betalen bij een tankstation. Ook worden vaste klanten van tankstations beloond met gratis koffie en meer.

Lees verder na de advertentie.

Tanken en onderweg betalen met OnTheGo-app

Gebruikers van de app kunnen straks zonder te betalen weer wegrijden. Na het tanken krijg je een link doorgestuurd waarmee je via iDEAL kunt betalen. Omdat je bij registratie je kenteken bekend is, weet de app automatisch zodra je ergens wil pompen. Daardoor hoef je tijdens het tanken eigenlijk niets te doen, en enkel achteraf te betalen.

De app is ontwikkeld door MyOrder, in samenwerking met Rabobank. Het afgelopen jaar hebben vijfhonderd gebruikers de dienst alvast getest, vanaf 1 oktober is deze beschikbaar voor het grote publiek. Wel werkt de app vooralsnog alleen bij tankstations van Texaco, Avia, Tango, Total en Argos. Het gebruik van OnTheGo is gratis.

De oliemaatschappijen hopen met de app inzicht te krijgen in wie er precies gebruik maakt van onbemande tankstations. Je profielgegevens worden geanonimiseerd aan de tankstations doorgegeven, zodat ze een beter idee krijgen van hun klanten. Bij bemande tankstations zullen vaste klanten worden beloond, bijvoorbeeld met korting of een kopje koffie.

Gratis bij alle banken

Hoewel Rabobank betrokken is geweest bij de ontwikkeling van de app, zijn klanten van alle banken welkom om On The Go te gebruiken. MyOrder, het bedrijf achter de betaaltechnologie, is al tien jaar actief als app die je mobiel laat betalen voor bloemen, snacks en uitgaan. Het bedrijf heeft nu besloten om zich te focussen op parkeren en tanken, en de andere diensten af te stoten. De huidige MyOrder-app wordt daarom vanaf oktober uitgefaseerd, en vervangen door de OnTheGo-app.

Lees het laatste nieuws over Android

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu