Binnenkort sneller teksten vertalen met Tap to Translate

Erwin Vogelaar
16 december 2015, 19:03
1 min leestijd
Binnenkort sneller teksten vertalen met Tap to Translate

Google werkt aan een mogelijkheid om teksten op je scherm sneller te vertalen zonder van app te hoeven wisselen. Tap to Translate komt begin 2016 al.

Lees verder na de advertentie.

Tap to Translate

Google werkt aan ‘Tap to Translate’, een nieuwe snelle manier om teksten op het scherm te vertalen zonder  dat je hiervoor een app als Google Translate hoeft te openen. De nieuwe functie is vandaag aangekondigd door Caesar Sengupta van Google tijdens het Google for India-evenement in New Delhi.

Tap to Translate

De functie is in India aangekondigd, omdat mensen daar vaak wisselen tussen Hindi en Engels. Om te communiceren met vrienden en collega’s worden dezelfde berichten in externe apps vertaald om ze vervolgens naar anderen te sturen. Dit is binnenkort dus niet meer nodig, want dan wordt het mogelijk om elke tekst op je Android-apparaat te selecteren en te vertalen in een overlappend scherm.

In dit extra scherm kun  je ook een reactie typen die  direct vertaald wordt en je vervolgens weer kunt terugsturen. Al het vertalen gebeurt dus zonder het verlaten van de app waarin je bezig was. Tap to Translate wordt in het eerste kwartaal van 2016 voor Android-toestellen verwacht.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: The Next Web
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu