Tapas: speciale Android-versie voor China

china androidChina is een alternatieve dimensie op het gebied van smartphones. De Chinezen maken namelijk intensief gebruik van verschillende Chinese sociale netwerksites, zoals Qzone, 51.com, Baidu, Xiaonei, Kaixin en Ipartment. Alleen deze sites krijgen dagelijks al vele honderdduizenden bezoekers over de vloer. Internationale sociale netwerksites als Myspace, Facebook en Linkedin sluiten achteraan aan. De omgekeerde wereld. Google speelt hier op in door een speciaal mobiel besturingssysteem in China te lanceren met de naam Tapas. Fabrikanten als Sharp, Haier en Tianyu komen binnenkort met eigen telefoons, waarop Tapas draait.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Het nieuwe OS bevat enkele handige snufjes. Zo is te zien vanuit welke stad een persoon belt en worden contactgegevens gesynchroniseerd met Chinese sociale netwerken. Daarnaast ontdekt de muziekspeler naar welke liedjes gebruikers luisteren, waarna er lyrics in beeld verschijnen (karaoke). Ook biedt Tapas een e-reader, die geschikt is om te gebruiken in de metro.

Tapas gaat samenwerken met Wonderpod, een project dat onlangs werd gelanceerd in China. Wonderpod maakt het mogelijk dat mensen filmpjes downloaden vanaf sites als Youku.com en Tudou.com (de Chinese aftakkingen van YouTube). Ook slaat Wonderpod tekstberichten op in e-mailformaat, zodat ze makkelijker te lezen zijn.

Met Tapas hoopt Google marktaandeel te winnen in China. Zeventig procent van de Chinezen gebruikt momenteel de zoekmachine Baidu.com om te zoeken op het internet.

De eerste telefoons met Tapas liggen over enkele weken in de winkel.

Via: Wall Street Journal

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.