De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Tapas: speciale Android-versie voor China

Redactie
9 september 2010, 6:07
1 min leestijd
Tapas: speciale Android-versie voor China
china android

China is een alternatieve dimensie op het gebied van smartphones. De Chinezen maken namelijk intensief gebruik van verschillende Chinese sociale netwerksites, zoals Qzone, 51.com, Baidu, Xiaonei, Kaixin en Ipartment. Alleen deze sites krijgen dagelijks al vele honderdduizenden bezoekers over de vloer. Internationale sociale netwerksites als Myspace, Facebook en Linkedin sluiten achteraan aan. De omgekeerde wereld. Google speelt hier op in door een speciaal mobiel besturingssysteem in China te lanceren met de naam Tapas. Fabrikanten als Sharp, Haier en Tianyu komen binnenkort met eigen telefoons, waarop Tapas draait.

Het nieuwe OS bevat enkele handige snufjes. Zo is te zien vanuit welke stad een persoon belt en worden contactgegevens gesynchroniseerd met Chinese sociale netwerken. Daarnaast ontdekt de muziekspeler naar welke liedjes gebruikers luisteren, waarna er lyrics in beeld verschijnen (karaoke). Ook biedt Tapas een e-reader, die geschikt is om te gebruiken in de metro.

Lees verder na de advertentie.

Tapas gaat samenwerken met Wonderpod, een project dat onlangs werd gelanceerd in China. Wonderpod maakt het mogelijk dat mensen filmpjes downloaden vanaf sites als Youku.com en Tudou.com (de Chinese aftakkingen van YouTube). Ook slaat Wonderpod tekstberichten op in e-mailformaat, zodat ze makkelijker te lezen zijn.

Met Tapas hoopt Google marktaandeel te winnen in China. Zeventig procent van de Chinezen gebruikt momenteel de zoekmachine Baidu.com om te zoeken op het internet.

De eerste telefoons met Tapas liggen over enkele weken in de winkel.

Via: Wall Street Journal

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu