Automatiseer-app Tasker verwijderd uit Play Store (update)

Erwin Vogelaar
17 november 2015, 13:58
2 min leestijd
Automatiseer-app Tasker verwijderd uit Play Store (update)

Automatiseer-app Tasker is plots verwijderd uit de Google Play Store. Volgens de makers is dit om ongeldige redenen gebeurd. De app kan nog wel via de officiële website gedownload worden.

Lees verder na de advertentie.

Tasker verwijderd

Het kan wel eens gebeuren dat Google zonder waarschuwing een app uit de Play Store verwijderd. Deze keer is Tasker het slachtoffer. Tasker is een app waarmee het mogelijk is om taken op je Android-toestel te automatiseren. Bijvoorbeeld dat ter een alarm af gaat als je op een bepaalde locatie komt of dat overbodige processen op de achtergrond automatisch stopgezet worden. De app onderscheidt zich van andere soortgelijke apps door de enorme hoeveelheid opties.

Volgens de makers van Tasker is de app om ongeldige redenen verwijderd, omdat er geklaagd zou worden over iets dat niet eens in de app zit. Op Reddit stelt een gebruiker dat de makers al eerder gewaarschuwd zijn voor het gebruik van de REQUEST_IGNORE_BATTERY_OPTIMIZATIONS-permissie. Deze permissie zou namelijk al eerder voor Google de reden geweest zijn om een app zomaar uit de Play Store te knikkeren. Geen van de officiële versies van Tasker heeft echter deze permissie ingebouwd. De permissie is wel onderdeel van een bèta-versie van de app die nog enkel via de Tasker-website te downloaden is.

Hoewel Tasker op dit moment dus niet meer via de Play Store te downloaden is, zal het in de toekomst mogelijk wel weer het geval zijn. Tot de terugkeer is de app ook gewoon via de Tasker-website te downloaden. Op de downloadpagina zijn drie verschillende versies van de app te downloaden, voor verschillende Android-versies. Zelfs voor Android 1.5 is er nog een Tasker te vinden.

Update:  Tasker is inmiddels weer gewoon in de Play Store te downloaden. De app kost 2,99 euro.

Download Tasker in Google Play (2,99 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu