Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

TCL presenteert drie goedkope smartphones: dit zijn de specs

Tim Ligterink
5 januari 2023, 11:02
2 min leestijd
TCL presenteert drie goedkope smartphones: dit zijn de specs

Op technologiebeurs CES 2023 is de TLC 40 Series officieel aangekondigd. Daaronder vallen drie budgetsmartphones met verschillende specificaties. De fabrikant kondigde ook een tablet aan en waagt zich aan een augmented reality-bril.

Lees verder na de advertentie.

TCL 40 Series: 50 megapixel-camera’s en meer

Techfabrikant TCL kondigde op CES 2023 meerdere producten aan, waaronder de 40 Series: een smartphonelijn met drie betaalbare toestellen. Het gaat om de TCL 408, TCL 40 SE en TCL 40 R 5G. Op die volgorde kosten de smartphones omgerekend zo’n 120, 160 en 205 euro.

De drie smartphones zijn uitgerust met een 50 megapixel-hoofdcamera, 5000 mAh batterij en TCL’s eigen schermtechnologie. Daarnaast hebben alle telefoons een koptelefoonaansluiting en een micro-sd-kaartslot. Alleen de 40 R 5G ondersteunt – zoals de naam doet vermoeden – 5G. De andere twee toestellen moeten genoegen nemen met 4G.

tcl 40 series foto's 1

Verschillen per model: chip, scherm en opslagruimte

De goedkoopste van de drie smartphones is de TCL 408. Deze heeft twee camera’s achterop, namelijk de eerdergenoemde 50 megapixel-hoofdcamera en een macrolens. Het scherm heeft een grootte van 6,6 inch en er is maximaal 64GB aan opslagruimte aan boord.

Daarna volgt de TCL 40 SE. Het 6,75-inch scherm heeft een ververssnelheid van 90Hz, waardoor animaties extra soepel ogen. De telefoon wordt aangedreven door een MediaTek Helio G37-chip en er is tot 6GB werkgeheugen met maximaal 256GB opslagruimte. Er is een extra dieptesensor aanwezig op de 40 SE voor portretfoto’s.

Het snelste en duurste model in de 40 Series is de TCL 40 R 5G. Deze smartphone heeft een 90Hz-scherm met full-hd-resolutie en wordt aangestuurd door een snellere Dimensity 700-chip. Daarmee draai je gemakkelijk alledaagse apps. Ook deze smartphone heeft maximaal 6GB RAM en 256GB opslag aanwezig.

De TCL-smartphones draaien uit de doos op Android 13 en verschijnen gedurende het eerste kwartaal van 2023 in Europa. De smartphones zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar, waarvan ieder model in het zwart.

tcl 40 series foto's

TCL kondigt ook tablet en AR-bril aan

Naast de 40 Series presenteerde TCL ook andere producten op CES 2023. Zo zagen we meerdere tablets, waaronder de handzame Tab 8 LE van 8 inch en de Nxtpaper 12 Pro met een unieke schermlaag. Daardoor voelt het oppervlak aan als normaal papier. De Tab 8 LE is uitgerust met bescheiden specificaties zoals een hd-scherm en 32GB opslag. De Nxtpaper 12 Pro komt met een vlottere chip, 8GB werkgeheugen en een 1440p-scherm.

Als klap op de vuurpijl toonde de techfabrikant ook een augmented reality-bril. Daarmee wordt digitale informatie via de lens van de bril geprojecteerd in de realiteit. TCL noemt het de RayNeo X2 AR Glasses. Volgens de fabrikant kan de bril je helpen met navigeren, vertalen en maak je gemakkelijk video’s vanuit je eigen perspectief.

Meer lezen over TCL:

Bron afbeelding: TCL
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu