TCL toont prototype opvouwbare smartphone met twee scharnieren

Colin Baak
25 oktober 2019, 11:03
2 min leestijd
TCL toont prototype opvouwbare smartphone met twee scharnieren

Verschillende fabrikanten zijn druk bezig met de ontwikkeling van opvouwbare smartphones. TCL heeft nu een nieuw prototype getoond. Dat bevat twee scharnieren en een uitvouwbaar scherm van zo’n 10 inch.

Lees verder na de advertentie.

Prototype opvouwbare smartphone TCL

TCL is onder andere bekend van Alcatel, maar het bedrijf maakt ook zelf smartphones. Op de IFA van 2019 werd de TCL Plex gepresenteerd. Ook liet het bedrijf daar al verschillende prototypes zien van vouwbare smartphones. Daarbij werd ook de DragonHing-technologie getoond, TCL’s techniek om schermen om te vouwen.

Nu heeft het bedrijf een nieuw prototype getoond, dat twee scharnieren bevat. Als je het gehele scherm ontvouwt kun je werken met een oppervlakte van zo’n 10 inch. Exacte specificaties zijn nog niet bekend gemaakt, schrijft CNET op basis van een exclusieve hands-on.

Het apparaat lijkt daardoor wat op een dikke smartphone als het scherm compleet is ingevouwen. Het ene scharnier vouwt om als een boek, net zoals de Galaxy Fold. Bij het andere scharnier vouwt het scherm juist de andere kant op. Op de achterkant zijn vier camera’s te vinden, maar details daarvan ontbreken ook nog.

Klaar voor de strijd

Of dit prototype ooit werkelijkheid wordt is de nog de vraag. Toch lijkt TCL ook serieus mee te willen strijden in de race van vouwbare smartphones. Verschillende grote merken hebben al zo’n vouwbaar toestel uitgebracht of zijn bezig met verdere ontwikkeling.

Samsung is volgens geruchten bezig met een tweede Fold-smartphone. Huawei heeft al een tweede foldable aangekondigd die volgend jaar moet verschijnen. In november verwachten we ook dat Motorola komt met een vernieuwde RAZR met vouwbaar display.

Microsoft heeft inmiddels de Surface Duo gepresenteerd. Dat toestel maakt echter gebruik van twee losse schermen. Fabrikanten als Xiaomi en Oppo hebben eerder al wel prototypes laten zien van opvouwbare smartphones.

Al met al lijkt de strijd voor foldables losgebarsten te zijn en wat dat brengt? Houd daarvoor Android Planet in de gaten. Dat doe je via de website, de Android Planet-app of onze nieuwsbrief.

Bron: CNET
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu