Teagueduino maakt ontwikkelen voor Arduino makkelijker

Redactie
11 september 2011, 20:16
1 min leestijd
Teagueduino maakt ontwikkelen voor Arduino makkelijker
teaguiduino

Arduino is een hobbyplatform waarmee je allerlei apparaatjes zelf kunt ontwikkelen en met je Android-toestel besturen. Je bouwt bijvoorbeeld een systeem om je elektrische trein te bedienen of de voordeur te openen, vanaf je smartphone. Het vergt alleen wel wat technische kennis. Teagueduino maakt het gemakkelijker: dit is een gebruiksvriendelijke variant, die minder technische kennis vraagt. Je hoeft niet te gaan solderen en hebt minder kennis van de Java-programmeertaal nodig. Teagueduino is een moederbordje met daarop de benodigde Atmel AVR-processor en standaard aansluitingen voor kabels. Solderen is daardoor niet meer nodig. En i plaats van het programmeren kun je aan de slag met een SDK waarbij je zaken alleen nog maar hoeft aan te klikken en te selecteren.

Lees verder na de advertentie.

Er liggen vanaf november twee varianten in de winkel: het goedkope model van 160 dollar en een duurdere van 260 dollar met meer interfaces. Dat is heel wat duurder dan de Arduino Duemilanove (ca. 26 euro) en de Arduino Starter Kit van 75 euro die bij Nederlandse winkeliers te koop zijn.

Teaguiduino is een Kickstarter-project; dat houdt in dat meerdere mensen die in het idee geloven erin investeren. Zodra er genoeg geld bij elkaar is gebracht, zal het worden gerealiseerd. Met nog 25 dagen te gaan en ruim 20.000 dollar van de benodigde 22.000 dollar verzameld, lijkt de kans groot dat dit project realiteit wordt. Al 109 mensen geloven in het idee.

Meer info: Kickstarter

Een leuke introductie op het Arduino-platform is te vinden in dit stripverhaal.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu