De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Tegenvallende kwartaalcijfers voor Sony Ericsson met 227 miljoen euro verlies

Redactie
19 januari 2012, 15:59
1 min leestijd
Tegenvallende kwartaalcijfers voor Sony Ericsson met 227 miljoen euro verlies
Tegenvallende kwartaalcijfers voor Sony Ericsson met 227 miljoen euro verlies

Sony Ericsson heeft in het vierde kwartaal een verlies geleden van 227 miljoen euro. Het bedrijf verkocht een half miljoen toestellen minder dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Het afgelopen kwartaal kwamen onder meer de Xperia Ray en de Xperia Active op de markt, maar geen nieuwe high-end smartphones. Wel werden de Xperia Arc S en de Xperia Neo V uitgebracht, twee verbeterde varianten van eerder uitgebrachte telefoons.

De gemiddelde prijs van een toestel van Sony Ericsson is gedaald in het vierde kwartaal van 166 naar 143 euro. Dat heeft er mede mee te maken dat het bedrijf veel eenvoudige dumbphones wist te verkopen, dat terwijl Sony Ericsson het afgelopen kwartaal alleen nog smartphones heeft geproduceerd. In totaal had de joint venture van Sony en Ericcson het afgelopen kwartaal een omzet van 1,3 miljard euro.

Lees verder na de advertentie.

2011 was niet het beste jaar voor Sony Ericsson. In totaal heeft het bedrijf 206 miljoen euro verlies geleden. Android is wel succesvol voor Sony Ericsson. Zeven procent van het totale aantal Android-toestellen is afkomstig van Sony Ericsson. Het bedrijf wist over heel 2011 zo’n 19 miljoen Android-telefoons te verkopen, stukken minder dan HTC en Samsung maar nog steeds aanzienlijk.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu