De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Landelijk dekkend 4G-netwerk Tele2 vanaf maart 2016 beschikbaar

Redactie
21 juli 2015, 11:49
1 min leestijd
Landelijk dekkend 4G-netwerk Tele2 vanaf maart 2016 beschikbaar

Tele2 biedt vanaf maart van volgend jaar een landelijk 4G-netwerk. Daarmee doelt de provider op een beschikbaarheid voor 80 procent van alle inwoners van Nederland, enkel buitenhuis.

Lees verder na de advertentie.

Dat maakt Tele2 bekend tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers. Tele2 heeft op dit moment 841.000 Nederlandse klanten; een stijging  van 7000 ten opzichte van het vorige kwartaal. Om deze groei te stimuleren, werkt de Zweedse provider hard aan een eigen 4G-netwerk. Nu maakt Tele2 nog gebruik van het 2G- en 3G-netwerk van T-Mobile, voor het 4G-netwerk kiest Tele2 voor het plaatsen van eigen antennes.

Tele2 4G-dekking

De antennes moeten in maart 2016 zorgen voor landelijke dekking (check ook de 4G-dekkingskaart van Tele2). Dit is echter een relatief begrip, omdat elke provider hier een eigen invulling aan geeft. Tele2 meldt dat op dit moment zo’n 80 procent van de Nederlandse bevolking woont in een gebied waar Tele2 4G-dekking biedt. De dekking geldt echter alleen buitenshuis; het signaal van de antennes is nog niet sterk genoeg om door te dringen in gebouwen. De komende tijd werkt de provider ook aan het versterken van het signaal, zodat gebruikers ook binnen van hun 4G-verbinding gebruik kunnen maken.

tele2

“In de afgelopen maanden hebben we de dekking van ons netwerk verder verbeterd. Hierdoor hebben we nu in grote delen van Nederland buitenshuis 4G-dekking. Maar we bouwen het netwerk verder uit. In 2016 willen we in heel Nederland 4G-dekking hebben. Tot die tijd kunnen onze klanten op de plekken waar we nog geen 4G kunnen bieden, blijven vertrouwen op het 2/3G-netwerk dat zij gewend zijn”, aldus Tele2.

→  Check of jij ook gebruik kunt maken van 4G bij Tele2

Bron: Tele2 (pdf)
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's