Uitrol 4G-netwerk Tele2 start 1 januari 2015

Redactie
12 december 2014, 15:07
1 min leestijd
Uitrol 4G-netwerk Tele2 start 1 januari 2015

Tele2 start vanaf  1 januari  2015 met het aanbieden van 4G in Nederland, zo heeft  de provider bekendgemaakt. Het netwerk is  dekt aanvankelijk alleen de gebieden van Amsterdam tot Rotterdam.

Lees verder na de advertentie.

Uitrol Tele2 4G-netwerk aanstaande

Tele2 4G-netwerk

Lange tijd gaf Tele2 aan bezig te zijn met het voorbereiden van de uitrol van 4G in Nederland, maar over een datum heeft de provider zich tot vandaag nooit uitgelaten. Wanneer het Tele2 4G-netwerk precies beschikbaar is weten we nog steeds niet, maar in ieder geval moet de uitrol  begin volgend jaar  starten. Begin 2016 moet het netwerk landelijk dekkend zijn, zo laat de provider  weten.

Tele2 is de vierde provider met een eigen 4G-netwerk in Nederland. KPN, Vodafone en T-Mobile gingen de provider voor en bieden – op T-Mobile na – inmiddels landelijke dekking. Laatstgenoemde biedt alleen 4G in de Randstad. Op dit moment maken Tele2-klanten voor internet en telefonie overigens nog gebruik van het netwerk van T-Mobile.

Bekijk smartphones en abonnementen bij Tele2

Uiteindelijk hoopt Tele2 een marktaandeel van 20 procent te behalen in ons land, maar op welke termijn de provider dat wilt bereiken is niet bekend. Wel zal Tele2 direct gebruikmaken van LTE-advanced, dat meerdere frequentiebanden combineert voor een maximale (theoretische) downloadsnelheid van maar liefst 225 Mbit/s. Ook bellen via 4G wordt mogelijk. Vanaf maart 2015 worden bestaande Tele2-klanten zonder extra kosten overgezet naar 4G.

Het laatste nieuws over Tele2

Bron: Tele2
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu