Tele2 laat je binnenkort apps betalen via je telefoonrekening

Rick van der Veer
24 maart 2017, 13:37
2 min leestijd
Tele2 laat je binnenkort apps betalen via je telefoonrekening

Tele2 zoekt testers voor een initiatief waarbij je apps kunt betalen met je telefoonrekening. Het betalen van Tele2 apps via telefoonrekening wordt volgende maand al voor alle klanten uitgerold.

Lees verder na de advertentie.

Tele2 apps via telefoonrekening

Bij Tele2 was het tot voor kort nog niet mogelijk om apps via je telefoonrekening te betalen. Via het forum van Tele2 zoekt de provider nu testers voor de feature, waarbij het bedrijf vooral feedback zoekt voor hoe apps op je factuur terug moeten komen. Vanaf 5 april kunnen alle klanten hun apps via hun maandelijkse factuur afrekenen, zo belooft de provider.

Testers hoeven niet voor niets mee te doen aan het programma. Als je Tele2 helpt krijg je eenmalig een korting op je factuur. De hoogte van die korting is nog nader te bepalen, maar je hulp wordt in ieder geval beloond.

Tele2 apps via telefoonrekening

Wil je meehelpen met de test? Dan moet je via het forum van Tele2 een privébericht sturen naar de Tele2-medewerker die het bericht geplaatst heeft. Je krijgt dan via deze weg meer informatie over wat je precies moet doen.

KPN en T-Mobile bieden al langer het betalen van apps via je telefoonrekening aan. Alleen bij Vodafone en Tele2 is het nog niet mogelijk om via je maandelijkse factuur apps te betalen. Die eerste provider experimenteerde een paar jaar geleden nog wel met de feature, maar rolde hem uiteindelijk toch niet uit in Nederland.

Apps kopen in de Play Store

Als je apps wil kopen via de Google Play Store heb je een geldige betaalmethode nodig. Je kunt Google Play-tegoed of cadeaubonnen gebruiken, maar ook creditcards of PayPal. Eén van de meest gangbare online betaalmethodes in Nederland, iDeal, is niet bruikbaar in de Play Store. Het factureren via je telefoonrekening is dan ook een makkelijke manier om je apps af te rekenen, waar iedereen gebruik van kan maken zonder een creditcard nodig te hebben.

Ben je op zoek naar een Tele2-abonnement? In onze prijsvergelijker vind je in iedere prijscategorie hét Tele2 sim only abonnement dat bij jou past. Ook met een Tele2-abonnement zonder toestel kun je straks apps afrekenen via je telefoonrekening: je hebt dus niet per se een toestel van de provider nodig.

Lees het laatste nieuws over Android

Bron: Tele2
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu