Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Tele2 laat je apps afrekenen via je telefoonrekening

Erwin Vogelaar
4 mei 2017, 19:22
2 min leestijd
Tele2 laat je apps afrekenen via je telefoonrekening

Het is vanaf nu mogelijk om met je abonnement van Tele2 Play Store-apps te betalen via je telefoonrekening. Zo worden de kosten aan het eind van de maand pas afgeschreven.

Lees verder na de advertentie.

Apps betalen met je telefoonrekening

In de Play Store zijn verschillende manieren om voor apps te betalen. Dit kan bijvoorbeeld via creditcards, PayPal en je Google Play-saldo. Het is helaas nog niet mogelijk om met iDeal te betalen. Heb je een abonnement bij Tele2, dan krijg je er vanaf nu wel een handige nieuwe optie bij: betalen via je telefoonrekening.

tele2 play store

Het handige hiervan is dat het geld pas later wordt afgeschreven. Zodra je een app koopt van bijvoorbeeld twee euro, dan is aan het eind van de maand je telefoonrekening twee euro hoger dan normaal. Word je telefoonrekening automatisch afgeschreven, dan hoef je hier dus niet meer naar om te kijken. Betalen via je provider is wel enkel mogelijk in de Play Store op je Android-toestel. Het werkt niet als je apps koopt via een browser.

Om te betalen via je telefoonrekening, ga je in de Play Store naar de app die je wil aanschaffen. In het koopscherm staat onder de app-naam je huidige betaalmethode. Klik op het kleine pijltje ernaast om deze aan te passen. Druk vervolgens op ‘Betaalmethoden’ en kies daar de juiste optie. Als jij je op deze manier aanmeldt voor factureren via je mobiele provider, dan kun je een sms krijgen die begint met ‘DCB_Association’. Dat is normaal. Dit bericht wordt automatisch gegenereerd.

Tele2 heeft een paar weken lang een test voor de nieuwe functie gedraaid. Blijkbaar is dit goed gevallen. Ben je nog op zoek naar een Tele2-abonnement, dan kun je terecht in onze vergelijker voor het juiste Tele2 sim only abonnement. KPN en T-Mobile ondersteunen ook de mogelijkheid om via de telefoonrekening apps te betalen.

Lees het laatste nieuws over Tele2

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu