Tele2 introduceert nieuwe bundels voor het buitenland

Jarno Stinissen
31 maart 2016, 12:48
1 min leestijd
Tele2 introduceert nieuwe bundels voor het buitenland

Tele2 heeft vandaag haar nieuwe roamingtarieven bekendgemaakt. Vanaf 30 april heb je als Tele2-klant de keuze uit drie roamingdatabundels: 100MB voor twee euro, 500MB voor zes euro en 1GB voor een tientje.

Lees verder na de advertentie.

Tele2 roamingtarieven

De nieuwe roamingbundels zijn 30 dagen geldig en te gebruiken binnen de Europese Unie, Liechtenstein, IJsland, Noorwegen en Zwitserland. De drie roamingdatabundels komen als geroepen voor veel Tele2-klanten. Nu wordt er nog  een relatief hoog  tarief berekend, dat ook nog eens verschilt per land. Zo betaal je in Spanje bijvoorbeeld 7,50 euro voor slechts 100MB.

Ook Tele2-klanten die geen gebruik willen maken van een internetbundel zijn vanaf 30 april goedkoper uit in het buitenland. Zo zijn de kosten per MB gedaald naar één vast standaardtarief van 0,06 euro per MB of belminuut. Ook  kost het sturen van een sms’je in plaats van 0,10 euro nog maar 0,02 euro. Daarnaast worden er geen extra kosten in rekening meer gebracht voor inkomende gesprekken in het buitenland, mits je binnen de Europese Unie wordt gebeld.

Door de nieuwe prijzen is Tele2 de goedkoopste provider op het gebied van mobiel dataverbruik in het buitenland. Tele2 biedt  ook haar abonnementen voor een scherpe prijs aan. Voor het volledige overzicht van alle Tele2-abonnementen kun je hier terecht.

KPN en Vodafone

De introductie van de nieuwe bundels heeft grotendeels te maken met de nieuwe Europese regelgeving voor roaming. De EU heeft een wet geaccepteerd, die beschrijft dat roamingkosten worden verlaagd en vanaf 2017 vrijwel  afgeschaft worden.  Zo mag er maximaal 0,06 euro gevraagd worden per MB voor abonnees.

Eerder maakten KPN en Vodafone hun nieuwe tarieven bekend. De providers bieden net als Tele2 een dag-, week- en maandbundel goedkoper aan. Vanaf 30 april wordt de inhoud per bundel minimaal verdubbeld.

Lees meer over Tele2

Bron: Tele2
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu