Telecomaanbieder Ben voert datalimiet in via kortingsactie

Redactie
9 augustus 2011, 16:25
1 min leestijd
Telecomaanbieder Ben voert datalimiet in via kortingsactie
ben er weer

Telecomaanbieder Ben heeft een aardige kortingsactie voor bestaande klanten: ze krijgen 50 belminuten of sms’jes gratis per maand bij hun abonnement. Het enige wat de klanten hoeven te doen, is akkoord te gaan met de aktievoorwaarden, waardoor ze meteen ook akkoord gaan met nieuwe algemene voorwaarden. En daar zit nu net het probleem: in die nieuwe voorwaarden is mobiel internet niet langer onbeperkt (maar geldt een datalimiet van 1 GB) en moet je meer betalen voor bellen buiten de bundel. De klanten die denken te profiteren van een kortingsactie gaan er daardoor eigenlijk op achteruit. De Consumentenautoriteit spreekt van “verwarrend”, maar wil de actie nog geen misleiding noemen.

De klanten werden via e-mail op de hoogte gesteld van de kortingsactie. Naast de invoering van een datalimiet en hogere kosten buiten de bundel wordt er voortaan ook per minuut afgerekend, terwijl dat voorheen per seconde gebeurde. De strengere voorwaarden gelden ook voor nieuwe klanten. Wie bijvoorbeeld via de website gebruik wil maken van een actie waarbij je 50% korting op je internetbundel krijgt, zit ook vast aan een datalimiet van 1 GB. Ben rekent in alle gevallen 10 cent per MB buiten de bundel.

Lees verder na de advertentie.

Ben is een dochterbedrijf van T-Mobile. De nieuwe voorwaarden gelden per 1 augustus, maar alleen voor mensen die ermee akkoord zijn gegaan. Bestaande klanten die niets tekenen houden gewoon de oude voorwaarden. De Consumentenautoriteit is van plan nader onderzoek te. “Dit is bepaald niet transparant naar de klant toe”, zegt woordvoerster Saskia Bierling.

Meer info: Actievoorwaarden prijsverlaging bij Ben

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's