Google-account accepteert ook telefoonnummer om in te loggen

Erwin Vogelaar
17 augustus 2016, 19:19
2 min leestijd
Google-account accepteert ook telefoonnummer om in te loggen

Google gaat naast een e-mailadres ook een telefoonnummer accepteren als inlognaam voor een Google-account. Een logische stap met het nieuwe Duo en Allo.

Lees verder na de advertentie.

Telefoonnummer Google-account

Je Google-account is waarschijnlijk één van de belangrijkste accounts in je bezit. Het is een van de eerste dingen die gevraagd wordt bij het instellen van een nieuw Android-toestel en het is goed mogelijk dat je het account nodig hebt voor onder andere het lezen van je e-mails en het inloggen in allerlei apps en games. Op dit moment moet je nog een e-mailadres gebruiken om in te loggen bij een Google-account, maar binnenkort is het invullen van je telefoonnummer ook toegestaan.

telefoonnummer google-account

Het is alweer een tijdje geleden dat Google van Google+ is afgestapt als manier om bij je Google-account in te loggen. Sindsdien hoef je enkel nog je e-mailadres en een wachtwoord in te vullen, plus eventuele extra beveiligingen die je geactiveerd hebt. Reddit-gebruiker dfas215 merkte op dat Google nu ook een telefoonnummer toestaat om mee in te loggen. Een andere Reddit-gebuiker meldt dat deze functie al langer bestaat, maar dat het langzaam naar kleine groepjes gebruikers uitgerold wordt.

Het lijkt een logische keuze nu Duo gelanceerd is en binnenkort ook Allo te downloaden wordt. Beide communicatie-apps worden verbonden met je telefoonnummer, om zo andere mensen te bereiken via videogesprekken in Duo en tekstberichtjes in Allo.

Duo

We zijn de afgelopen dagen al flink aan de slag gegaan met Duo, de nieuwe videobel-app van Google. In onze Duo-review lees je er alles over: “Onze eerste indruk van Googles Duo is erg positief. De app doet precies wat je ervan verwacht, en is dankzij het simpele design ook aan te raden aan mensen die wat minder met apps en hun smartphones bezig zijn.” Duo wordt geleidelijk uitgerold, maar is op dit moment nog niet in Nederland verkrijgbaar. Toch is Duo downloaden mogelijk door het apk-bestand te installeren.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu