De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo voeg je nieuwe Telegram-contacten toe zonder een telefoonnummer

Thomas Haenen
24 juni 2019, 9:46
2 min leestijd
Zo voeg je nieuwe Telegram-contacten toe zonder een telefoonnummer

Nieuwe mensen ontmoet, maar wil je niet direct je telefoonnummer delen? Telegram laat je nu contacten toevoegen zonder telefoonnummer. Dit is hoe het werkt.

Telegram contacten toevoegen zonder nummer

Stuur je in WhatsApp voor het eerst een berichtje naar een nieuw persoon, dan ziet de ontvanger direct je telefoonnummer. Dat is in sommige gevallen niet ideaal: je wil bijvoorbeeld niet dat een Marktplaats-koper, taxichauffeur of collega direct je nummer heeft. Telegram heeft daar nu een oplossing voor, in een update die vanaf deze week beschikbaar is voor alle Android-smartphones.

Telegram contact toevoegen

Ontvang je in Telegram een berichtje van een onbekend contact, dan krijg je nu de optie om die persoon aan je contacten toe te voegen of te blokkeren. Een telefoonnummer wordt niet getoond: Telegram voegt mensen toe op basis van de gebruikersnaam. Pas als je het telefoonnummer toevoegt aan de contactenlijst in je telefoon, wordt het ook in Telegram getoond. Voor het aanmaken van een Telegram-account is overigens nog wel nog steeds een telefoonnummer vereist; dat wordt alleen niet meer zomaar gedeeld met vreemden.

Ook maakt de app het makkelijker om nieuwe vrienden en groepen toe te voegen op basis van je locatie. Sta je bijvoorbeeld midden in de stad Harry Potter: Wizards Unite te spelen met een groep onbekende mensen, dan kun je via Telegram een groep maken waar iedereen in kan, zonder dat je telefoonnummers hoeft uit te wisselen. Kom je op een feestje iemand tegen maar heb je geen zin om je hele nummer te geven, dan werkt het ook.

Telegram contacten toevoegen

Voeg nieuwe Telegram-contacten toe op locatie

Deze optie open je door naar het ‘Contacten’ menu in Telegram te gaan en ‘Voeg mensen in de buurt’ toe te selecteren. Telegram toont je dan een lijst van andere mensen en groepen die ook op zoek zijn naar nieuwe contacten, en die je direct kan toevoegen. In het venster staat bovendien hoe ver andere contacten van je vandaan zijn. Ook hier is het niet nodig om een telefoonnummer toe te voegen om met iemand te praten.

De optie is overigens alleen beschikbaar als beide gebruikers het ‘Mensen in de buurt’-venster open hebben staan. Zo voorkom je dat wildvreemden je opeens aan hun Telegram-lijst toevoegen, zonder dat je er erg in hebt. Mocht iemand toevallig het menu op hetzelfde moment open hebben staan, dan kun je een nieuw contact altijd nog blokkeren.

Lees het laatste nieuws over Telegram

Bron: Telegram
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu