De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Telegram heeft 50 miljoen actieve gebruikers

Redactie
8 december 2014, 15:02
1 min leestijd
Telegram heeft 50 miljoen actieve gebruikers

Telegram heeft inmiddels 50 miljoen actieve gebruikers, waarbij er elke week zo’n miljoen nieuwe gebruikers bijkomen. De makers noemen het aantal Telegram gebruikers “krankzinnig”.

Lees verder na de advertentie.

Telegram meldt op zijn blog dat het een enorme prestatie is dat de app zestien maanden geleden nog niet bestond, maar inmiddels wel 50 miljoen actieve gebruikers heeft. Actieve gebruikers zijn mensen die de app ook daadwerkelijk gebruiken om te chatten. Ook verstuurt Telegram 1 miljard berichten per dag.

Telegram gebruikers: 50 miljoen

Telegram is met name populair geworden door de kritiek op WhatsApp, die de app ontving door onder andere de overname door Facebook, de brakke beveiliging en het niet snel genoeg implementeren van nieuwe functies. De beveiliging van WhatsApp is inmiddels al opgeschroefd, maar Telegram is op veel verschillende punten gewoonweg beter.

Zo heeft de app een speciale desktopversie, is Telegram geheel opensource en hoef je alleen maar je gebruikersnaam met anderen uit te wisselen om met elkaar te communiceren. Dit betekent dat je niet per se je telefoonnummer hoeft te delen om met iemand via Telegram te chatten. En dat is niet alleen nog eens best innovatief voor een chat-app, maar ook nog eens enorm handig en privacyvriendelijk.

Download

Telegram is gratis in Google Play te gebruiken en heeft vooralsnog geen abonnementskosten, omdat het een non-profit-organisatie betreft.

Download Telegram in Google Play (gratis)

Laatste Telegram-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu