De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Een lofzang voor… de stickers in Telegram

Redactie
12 november 2015, 14:11
2 min leestijd
Een lofzang voor… de stickers in Telegram

Reviewscore

9

Iedereen zou Telegram moeten gebruiken. Het is op allerlei punten beter dan WhatsApp en kent één grote troef: stickers. Want het sturen van (eigen) stickers is veel leuker dan emoji.

Lees verder na de advertentie.

Bij Android Planet zijn we fan van Telegram. Een gratis Duitse chat-app die multiplatform is (met wél een goede web- en desktop-app), veelvuldig wordt geüpdatet en hele toffe features kent. In ons artikel over WhatsApp versus Telegram  noemen we vijf functies die we ook graag in WhatsApp zouden willen zien, zoals mentions in de chat, gebruikersnamen en de mogelijkheid om gifjes te versturen. Maar één ding maakt Telegram écht de moeite waard: stickers.

Lifde voor Telegram stickers

schelletelegram

Telegram biedt sinds januari van 2015 de mogelijkheid om stickers te versturen. Ze begonnen met hun eigen twee stickerpakketten: beroemdheden en dieren. In mei kwam de mogelijkheid erbij om eigen stickerpakketten te maken en deze met anderen te delen. De wereld van Telegram-gebruikers ontplofte, want het was eindelijk mogelijk om bijvoorbeeld Angela Merkel-stickers te versturen.

Het stickerpakket van Angela Merkel is gewoonweg geweldig. Om je emoties te uiten, te filoseren en soms gewoonweg ja of nee mee te antwoorden. Het versturen van een Merkel met een pul bier staat gelijk aan de vraag  of de ontvanger  zin heeft in een biertje. Een Merkel met een 3D-bril vertegenwoordigt  de toekomst. Een facepalmende Merkel laat zien dat degene echt een enorme kneus is. En dan heb je nog alle juichende Merkels, die als geen andere sticker blijdschap uitbeelden.

Maar daar blijft het niet bij. Je hebt een geweldig stickerpakket van Ariana Grande, van Doctor Who, alle memes (deel 1 en deel 2), een reeks gezichtsuitdrukkingen van Chris Brown en zelfs stickers  van Putin.

5euroopjemuilgauw

In het artikel over Telegram stickers maken leggen we je uit hoe je eigen stickers kunt maken. Zo beschikt mijn eigen stickerpakket over de parels ‘Plausibel‘, ‘Ik vind helemaal mooi‘ en natuurlijk twee stickers van Huisbaas Bob. Want er iets niets zo fijn als iemand een sticker van Huisbaas Bob sturen met de tekst ‘Optyfen gauw’. Zorgt elke keer weer voor een glimlach op mijn gezicht.

Download Telegram

Telegram is gratis te downloaden in Google Play voor apparaten met Android-versie 2.2 en hoger.

Download Telegram in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu