De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Xiaomi gaat samenwerken met Nederlandse providers: primeur voor Telfort

Thomas Haenen
16 januari 2019, 14:02
2 min leestijd
Exclusief
Xiaomi gaat samenwerken met Nederlandse providers: primeur voor Telfort

Xiaomi-smartphones zijn vanaf nu ook verkrijgbaar bij Telfort, zo heeft Android Planet ontdekt. Het is de eerste Nederlandse provider waar de Chinese fabrikant zijn smartphones verkoopt.

Lees verder na de advertentie.

Telfort Xiaomi-smartphones verkoop gestart

De Xiaomi Mi A2 Lite is vanaf vandaag met een Telfort-abonnement verkrijgbaar en wordt direct via de provider verkocht. Het is vooralsnog de enige Xiaomi-smartphone die door de provider wordt aangeboden. Het toestel is direct leverbaar en wordt tijdelijk met een gratis Xiaomi Mi Band 3 geleverd. Dat is een slimme armband met hartslagmeter en stappenteller.

Telfort is vooralsnog de enige provider die direct Xiaomi-smartphones verkoopt. Er zijn wel verschillende webwinkels (waaronder Belsimpel en Mobiel.nl) die zelf losse toestellen bundelen met een abonnement en aanbieden. Het lijkt in dit geval echter om een directe samenwerking tussen Telfort en Xiaomi te gaan. Xiaomi Nederland kon tegen Android Planet geen commentaar geven op de nieuwe samenwerking, en zegt op dit moment nog geen verdere plannen te kunnen delen.

Xiaomi in Nederland: voorzichtige start

Xiaomi is één van de grootste telefoonfabrikanten ter wereld, en verkoopt meer dan honderd miljoen smartphones per jaar. Het bedrijf heeft tot nu toe echter vooral succes in thuismarkt China, en hoopt nu ook door te breken in Europa. Vorig jaar maakte Xiaomi samenwerkingen met Kruidvat en Belsimpel bekend, en sinds kort heeft de fabrikant hier ook een klein kantoor. Waarschijnlijk horen we in de loop van 2019 meer over Xiaomi’s plannen in Nederland.

→ Lees ook: 6 vragen over Xiaomi in Nederland beantwoord

Door samen te werken met Telfort bereikt Xiaomi waarschijnlijk een groter publiek. Vooralsnog heeft de fabrikant hiermee een kleine voorsprong op Oppo en OnePlus, twee andere Chinese merken die sinds vorig jaar een kantoor hebben in Nederland. Die twee bedrijven verkopen hun toestellen zowel los als met abonnement bij verschillende webwinkels, maar niet direct via Nederlandse providers.

Meer over de Xiaomi Mi A2 Lite

De Xiaomi Mi A2 Lite is een goedkope Android-smartphone met vlotte hardware. Het toestel heeft een groot 5,8 inch-scherm met full hd-resolutie, dubbele camera achterop en Snapdragon 625-chip aan de binnenkant.

Ook beschikt het toestel over een relatief grote accu met een capaciteit van 4000 mAh. De Mi A2 Lite is onderdeel van het Android One-programma, wat betekent dat je tot drie jaar na de release op regelmatige (beveiligings)updates kunt rekenen.

Lees het laatste nieuws over Xiaomi

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Xiaomi Mi A2 Lite
Xiaomi Mi A2 Lite

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu