Netflix zoekt de grens op: experimenteert met hogere prijzen in Nederland

Een Netflix-abonnement is sinds kort ook in Nederland iets duurder. Althans, zo lijkt het: in werkelijkheid is het niet meer dan een test van de videodienst om te zien hoeveel je bereid bent te betalen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Test Netflix-prijzen: hoeveel betaal jij?

Sluit je een nieuw Netflix-abonnement af of wil je je bestaande abonnement aanpassen, dan krijg je plots misschien hogere prijzen te zien. Ook in Nederland experimenteert Netflix sinds kort met duurdere abonnementen, zo ontdekte Twitter-gebruiker Gert van Dijk. Een Netflix Premium-abonnement kost bij hem geen 13,99 euro per maand, maar 15,99 euro.

Schrik niet: de prijzen zijn niet écht gestegen. Vlak voordat je je abonnement daadwerkelijk afsluit, krijg je weer de gewone prijs van 13,99 euro per maand te zien. Daarmee test Netflix hoeveel gebruikers bereid zijn te betalen voor een abonnement. Als blijkt dat veel mensen ook gewoon doorklikken bij een hogere prijs, suggereert dat deze nieuwe prijs geen drempel is voor gebruikers.

Test Netflix-prijzen

Hogere prijzen in Amerika

Netflix voert de laatste weken vergelijkbare tests uit in andere Europese landen. Zo krijgen Italiaanse Netflix-gebruikers een Premium-abonnement voorgeschoteld dat 17,99 euro per maand kost. Ook daar blijkt echter dat het gewone tarief nog steeds geldt zodra gebruikers doorklikken. “We willen beter begrijpen hoe onze consumenten Netflix waarderen,” liet een woordvoerder van de streamingdienst toen weten. “Ons doel is ervoor te zorgen dat Netflix altijd een hoge prijs-kwaliteitsverhouding heeft.”

Toch staat Netflix zeker open voor hogere prijzen. In de Verenigde Staten kost het standaardabonnement sinds kort 13 dollar, nadat de prijs jarenlang op 11 dollar stond. Het bedrijf liet toen weten dat de prijsaanpassing alleen voor Amerikanen was, en dat er nog geen plannen waren om de prijs ook in Europa te verhogen. De ontdekte experimenteren suggereren in ieder geval dat Netflix zijn opties open houdt.

Lees meer over Netflix

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.