De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Tickets voor Google I/O in recordtijd uitverkocht

Redactie
27 maart 2012, 17:48
1 min leestijd
Tickets voor Google I/O in recordtijd uitverkocht
google i-o


De kaartjes voor Google’s ontwikkelaarsevenement Google I/O waren vandaag in een recordtijd van 20 minuten uitverkocht. Vanaf 7:00 uur Pacific Time konden kaartjes worden gekocht, die dit jaar in prijs waren verdubbeld naar $900. Maar dat weerhield de ontwikkelaars er niet van om ze massaal te kopen.

In 20 minuten waren alle tickets verkocht. In 2011 duurde het 59 minuten om alle toegangskaarten voor Google I/O te verkopen, in 2010 duurde het maar liefst 50 dagen en in 2009 duurde het 90 dagen. Google I/O is dan ook uitgegroeid tot een belangrijk evenement. Niet alleen voor ontwikkelaars die er inspiratie op kunnen doen, maar ook omdat er veel nieuwe producten worden aangekondigd. Zo wordt er altijd aandacht besteed aan Android en maakte bijvoorbeeld Google TV z’n debuut op Google I/O.

Voor Google is het I/O-evenement een moment om komende producten onder de aandacht te brengen. Dit jaar zal Google de conferentie nog verder uitbreiden met nog meer sessies en meer mogelijkheden voor deelnemers om samen te werken. De snelle uitverkoop van kaartjes zorgde ook voor frustratie bij ontwikkelaars: ook als ze om 7:00 uur meteen bezig gingen met het bestellen van tickets, lukte het vaak niet om erdoor te komen. Volgens topman Vic Gundotra van Google werden sinds 7:01 uur maar liefst 6.250 queries per seconde geteld op de Google-servers. Om de ontwikkelaars die er niet doorheen kwamen wat tegemoet te komen zullen alle keynotes en belangrijke sessies live worden gestreamd. Andere sessies komen binnen 24 uur beschikbaar. Het is dus een goedkoop alternatief om gewoon thuis te blijven en een paar dagen vrij te nemen (of je baas ervan te overtuigen dat je dit écht moet zien).

Lees verder na de advertentie.

Google I/O 2012 vindt plaats van 27 tot en met 29 juni in San Francisco.

Meer info: Google I/O

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu