De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Stijlvolle Ticwatch-smartwatches succesvol op Kickstarter

Thomas Haenen
12 juli 2017, 10:54
2 min leestijd
Stijlvolle Ticwatch-smartwatches succesvol op Kickstarter

Hoewel grote fabrikanten Android Wear links laten liggen, is er nog altijd genoeg interesse vanuit consumenten. Dat blijkt uit het succes van de Ticwatch op Kickstarter.

Lees verder na de advertentie.

Ticwatch Kickstarter succesvol

Mobvoi, de makers van de Ticwatch S en Ticwatch E, vroegen op Kickstarter om 100.000 dollar om hun Android Wear-smartwatches te produceren. Dat doel werd binnen enkele uren gehaald. Op moment van schrijven benadert het team de 700.000 dollar. Daarmee is het één van de meest succesvolle Kickstarter-projecten voor wearables aller tijden.

De Ticwatch S en Ticwatch E lopen beide op de nieuwste versie van Android Wear. Het zijn sportieve smartwatches met een kleurrijke waterdichte behuizing. De Ticwatch E is het instapmodel, met een deels transparent design. De Ticwatch S is iets luxueuzer en steviger. Deze variant beschikt bovendien over gps-ondersteuning, zodat je je hardloop- of fietsroute beter kunt tracken.

Ticwatch Kickstarter

Het bedrijf verkoopt de Ticwatch E voor 119 dollar, de Ticwatch S voor 139 dollar. Het gaat daarbij wel om prijzen voor vroege bestellers via Kickstarter. Besluit je tot na de crowdfundingcampagne te wachten, dan betaal je een paar tientjes meer. Je betaalt 15 dollar om de smartwatches naar Nederland te laten verzenden. De Ticwatch Kickstarter loopt nog tot en met 18 augustus, meedoen kan via de projectpagina.

Mobvoi op Kickstarter

Het team van Mobvoi lanceerde zijn eerdere Ticwatch-smartwatches ook al via Kickstarter. De Ticwatch 2 haalde vorig jaar ruim 2 miljoen dollar op. De Ticwatch S en E hebben een nog betere start dan hun voorgangers, wat suggereert dat het bedrijf dit jaar mogelijk nog meer ophaalt. De nieuwe modellen hebben een sportiever uiterlijk, terwijl het bedrijf vorig jaar voor een chiquer ontwerp ging.

Het succes van Mobvoi laat zien dat er nog altijd behoefte is aan Android Wear-smartwatches. Google lanceerde vorig jaar Android Wear 2.0, dat onder andere nieuwe functies voor sportfanaten biedt. Ook is de Google Assistant toegevoegd, zodat je je horloge met je stem kan bedienen. Veel fabrikanten hebben echter al interesse verloren in smartwatches. Onder andere Sony, Huawei en Samsung, vroege supporters van Android Wear, hebben in het voorbij jaar geen smartwatches meer uitgebracht.

Lees het laatste nieuws over Android Wear

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu