TIME roept Chromecast uit tot beste gadget van 2013

Gijs Ettes
9 december 2013, 12:19
2 min leestijd
TIME roept Chromecast uit tot beste gadget van 2013
chromecast kopen time

Elk jaar stelt het Amerikaanse weekblad TIME een aantal top 10-lijsten samen om de beste nieuwe ontwikkelingen en producten van het afgelopen jaar te categoriseren. Naast lijstjes voor social media en popcultuur selecteert TIME ook 10 gadgets die indruk hebben gemaakt. Dit jaar wordt de top 10 aangevoerd door de Chromecast, Googles slimme hdmi-stick.

Volgens TIME zit het succes van de Chromecast in de eenvoud van het apparaat. Voor een paar tientjes heb je een stick die je in je tv plugt, waarna je je favoriete video’s en muziek gemakkelijk vanaf je laptop en mobiele apparaten naar je tv streamt. TIME betoogt dat in het verleden veel producten hetzelfde hebben geprobeerd, maar dat de Chromecast de eerste is die het goed doet.

Lees verder na de advertentie.

In de gadget top 10 van TIME zijn verder onder andere de Leap Motion Controller, Xbox One, iPhone 5S en de Oculus Rift te vinden. Net achter de Chromecast, op positie twee, staan de nieuwe iPads van Apple. Die werden in oktober gelanceerd.

De Chromecast werkt simpel en gemakkelijk: eigenschappen waar maar weinig mediaspelers over beschikken. Het valt daarbij op dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Hoe meer ontwikkelaars Chromecast gaan ondersteunen, hoe beter het apparaat wordt. Lees er meer over in de Chromecast review.

Chromecast kopen

De Chromecast kopen kan via Ebay, de Engelse Amazon  en een speciale verzendservice als USA2YOU. Deze mogelijkheden hebben als nadeel dat ze vrij prijzig zijn vergeleken met de 35 dollar die de Chromecast in de VS kost. Op Marktplaats tref je ook aardig wat nieuwe exemplaren aan, waarvan de prijzen rond de 50 euro liggen.

Sinds 8 november is de Chromecast ook in Nederland verkrijgbaar de O-Droid Store, de eerste fysieke Android-winkel van Nederland gevestigd in het centrum van Arnhem.  De adviesprijs voor het apparaat daar is 54,95 euro.

Lees meer over de Chromecast

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast 2018
Google Chromecast 2018

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu