De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Google neemt slimme iOS-kalender Timeful over

Redactie
5 mei 2015, 9:12
1 min leestijd
Google neemt slimme iOS-kalender Timeful over

Google heeft de slimme kalender-app Timeful overgenomen. De app is echter niet beschikbaar voor Android, maar enkel voor iOS. Hoogstwaarschijnlijk worden de features van Timeful naar Inbox en Calendar gebracht.

Lees verder na de advertentie.

Google heeft de overname van Timeful op zijn officiële blog bekendgemaakt. Ook Timeful meldt de overname op zijn blog, hoewel het bedrag niet wordt genoemd. “Timeful plant dingen zodat jij ze gedaan krijgt. Het is je kalender en todo-lijst in één, met intelligente assistentie om op die manier zo veel mogelijk uit jouw beschikbare tijd te halen”, aldus de ontwikkelaars.

Timeful is interessant voor Inbox en Calendar

Timeful behandelt je todo’s en afspraken op een slimme manier. Als de app ziet dat je een presentatie hebt om 13.00, dan vraagt ‘ie  of je een uur van tevoren nog even wilt inplannen om de presentatie door te nemen en je gereed te maken.  Of je wilt graag een paar keer per week fietsen of een cadeautje kopen voor je partner; dan bekijkt de app wanneer je deze activiteiten het beste in kunt plannen.

Dat soort slimme suggesties biedt Timeful, die handig kunnen zijn voor de slimme diensten van Google Now die worden geïntegreerd in Inbox en Calendar. Google Calendar maakt al automatisch afspraken op basis van e-mails in Gmail, en Timeful zou dus met zijn slimme features kunnen bijdragen aan deze vorm van kunstmatige intelligentie.

De iOS-app blijft bestaan, maar het team stopt met de ontwikkeling van de app. Mogelijk zien we de tofste Timeful-features dus snel terug in Google Calendar.

Dit kun je met de app

Bronnen: Google, Timeful
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu