De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Tinder in-app aankopen gaan niet meer via Play Store: dit is waarom

Erwin Vogelaar
20 juli 2019, 13:13
2 min leestijd
Tinder in-app aankopen gaan niet meer via Play Store: dit is waarom

Tinder in-app aankopen gaan niet meer via de Play Store, maar de via app zelf. Dit is waarom Tinder deze beslissing maakt.

Lees verder na de advertentie.

Tinder in-app aankopen niet via Play Store

Maak je een in-app aankoop op Android, dan doe je dat meestal via de Play Store. Daar staan je betaalgegevens al opgeslagen, waardoor de aankoop zo is gemaakt. Populaire dating-app Tinder gaat het vanaf nu anders doen. Wil je Tinder Plus of Tinder Gold kopen? Dan doe je dat via de app zelf.

De reden daarvoor is simpel. App-winkels zoals de Play Store en de App Store ontvangen dertig procent van alle betalingen. Dat is in ruil voor het hosten van de app en het bieden van ondersteuning. Daardoor lopen app-makers wel een hoop inkomsten mis.

Tinder verkoopt de nieuwe betaaloptie zelf als “gemak, controle en keuze”, maar het is natuurlijk allemaal om het geld te doen. Het betekent ook dat je betaalgegevens bij Tinder staan opgeslagen, waardoor je mogelijk extra makkelijk een toekomstige koop doet.

tinder in-app aankopen

Volgen er meer apps?

De vraag is nu of meer apps gaan volgen. Als deze strategie werkt is het goed mogelijk dat meer app-makers inzien dat ze geen dertig procent van hun inkomsten aan Google hoeven af te staan.

Met iOS heeft Apple er daarom voor gekozen om het niet mogelijk te maken in apps aankopen te doen. Alles moet via de App Store, of via een website. Daardoor kun je bijvoorbeeld op Android wel Kindle-boeken via de Kindle-app kopen, maar op iOS niet.

Als meer populaire Android-apps de Play Store gaan ontwijken, is het niet ondenkbaar dat Google op termijn deze regel ook gaat invoeren.

Betalen via Play Store is veiliger

Een probleem van apps met eigen betaalsystemen, is dat er ook een grotere kans is dat je gegevens onveilig worden opgeslagen. Tevens heeft de Play Store meer mogelijkheden voor betalingen. Zo is het sinds 2017 mogelijk om in de Play Store met iDeal te betalen. Tevens kun je Play Store gift cards in de winkel kopen. Voor Tinder Premium heb je vanaf nu een creditcard nodig.

Lees het laatste nieuws over de Play Store

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu